Productiemedewerker interieurbouw - Syntra
Opleiding "Productiemedewerker interieurbouw"
In een goed uitgerust atelier vervaardig je interieur- of projectmeubilair voor keukens, badkamers, winkels, horecazaken, kantoren en andere ruimtes.
Je werkt zowel met massief hout als met afgeleide producten en verschillende metalen, kunststoffen of glas.
Je leest, interpreteert en analyseert gedetailleerde werktekeningen en plannen.
Vervolgens ga je aan de slag met de meest uiteenlopende materialen en machines, van eenvoudige elektrische schroevendraaiers tot de meest geavanceerde, computergestuurde automaten.
Je zaagt, schaaft, freest, profileert, boort, schuurt, schroeft, spijkert, lijmt en fineert erop los.
Soms doe je haast alles zelf, soms realiseer je slechts bepaalde onderdelen of sta je in voor een specifieke fase van het productieproces.
Na 1 jaar krijg je het certificaat machinaal houtbewerker. Na 2 jaar dat van productiemedewerker interieurbouw.
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.
Mogelijke beroepen
Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.
Waar kan ik "Productiemedewerker interieurbouw" volgen? |
||||||||
|
Productiemedewerker interieurbouw - Syntra |
- Beschrijving
- Toelating
- Lessen
- Attesten
- Wat na
- Beroepen
- Campus
Opleiding "Productiemedewerker interieurbouw"In een goed uitgerust atelier vervaardig je interieur- of projectmeubilair voor keukens, badkamers, winkels, horecazaken, kantoren en andere ruimtes. Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren. ToelatingOm aan de leertijd te beginnen, moet je tussen 15 en 25 jaar zijn.
Een 14-jarige, die de 1e graad van het voltijds secundair onderwijs heeft beëindigd en ten laatste op 31 december 15 jaar wordt, mag, na advies van het CLB, vanaf één maand voor de 15e verjaardag wel al de theoretische lessen in de SYNTRA-lesplaats volgen. Enkel op voorwaarde dat er al een opleidingsplaats voor de praktijkopleiding is gevonden. De praktijkopleiding kan pas starten vanaf je 15e verjaardag.
Op het einde van het schooljaar waarin je 25 wordt, moet je opleiding afgewerkt zijn. Gedurende het hele schooljaar kan je starten in de Leertijd (zolang je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden). Als je je inschrijft vóór 15 april wordt je toegelaten tot de lessen algemene en beroepsgerichte vorming + tot de evaluatie van deze cursussen. Binnen de 14 dagen na instap, moet je aan je trajectbegeleider de bewijsstukken geven van wat je hebt behaald (leerdoelen algemene en beroepsgerichte vorming) in je vorige school van het lopend schooljaar. Op basis van deze bewijsstukken beslist de klassenraad of je nog wordt toegelaten tot de lessen algemene vorming en/of de cursus beroepsgerichte vorming (+de examens hierover). Als je niet tot de lessen wordt toegelaten, krijg je ook geen eindevaluatie voor dat schooljaar. LessenLessen?1 dag per week krijg je theorie in een SYNTRA-lesplaats. Een lesdag bestaat uit een halve dag algemene vorming rond actuele thema’s + een halve dag beroepsgerichte vorming (BGV) als aanvulling op wat je op de werkplek leert. Werkplekleren?4 dagen per week krijg je op de werkvloer praktijkopleiding. AttestenAls je slaagt in je volledige leertijdopleiding (ook algemene vorming, AV) kan je het volgende behalen:
Wat je precies behaalt, hangt af van het niveau van de cursus A.V. Slagen in de examens ‘algemene vorming’ betekent dat je de eindtermen hebt bereikt van het voltijds BSO volgens Syntra Vlaanderen.
Wat naNa deze opleiding kan je gaan werken. Verder studeren kan eventueel ook. Dit kan binnen het secundair onderwijs (in al dan niet duale opleidingen). Mogelijke beroepenHier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.
Monteur van interieurinrichtingen
( knelpuntberoep)
Operator houtbewerking
( knelpuntberoep)
Operator houten plaatmateriaal
( knelpuntberoep)
|