Organisatie en logistiek - Tweede graad
Studierichting "Organisatie en logistiek" |
|
Ga je graag met mensen om in een verkoop situatie? Dan is deze praktische studierichting met finaliteit arbeidsmarkt, misschien iets voor jou. Deze brede richting laat je kennismaken met de werking van een onderneming. Je verwerft kennis en vaardigheden over zowel onthaal en administratie, verkoop als over logistiek. In de 3e graad kan je dan nog meerdere richtingen uit. Je leert hoe je bezoekers moet onthalen, registreren en informeren. Maar ook hoe je ondersteuning kan bieden bij interne vergaderingen. Daarnaast leer je hoe je (elektronische) post en documenten digitaal dient te verwerken en je verwerft de ICT-vaardigheden die nodig zijn om commerciële documenten op te stellen. Tijdens het aanleren van deze administratieve taken leer je met de nodige precisie werken en eenvoudige softwarepakketten gebruiken. Je leert goederen in ontvangst nemen, transporteren en opslaan in een magazijn. De administratie die hierbij hoort (documenten, informatie digitaal verwerken, logistieke ondersteuning bieden) krijg je stap voor stap onder de knie. Je krijgt de kans om te leren werken met hulpmiddelen zoals een steekwagentje, een transpallet of een leestoestel. Voor de verkoop leer je hoe je producten in een winkel kan presenteren op een correcte manier. Je oefent je in eenvoudige inpaktechnieken en leert vlot communiceren in het Nederlands en in vreemde talen (Frans, Engels). |
Organisatie en logistiek
|
- Beschrijving
- Lessen
- Scholen
- Toelating
- Attest
- Wat na
Ga je graag met mensen om in een verkoop situatie? Dan is deze praktische studierichting met finaliteit arbeidsmarkt, misschien iets voor jou. Deze brede richting laat je kennismaken met de werking van een onderneming. Je verwerft kennis en vaardigheden over zowel onthaal en administratie, verkoop als over logistiek. In de 3e graad kan je dan nog meerdere richtingen uit. Je leert hoe je bezoekers moet onthalen, registreren en informeren. Maar ook hoe je ondersteuning kan bieden bij interne vergaderingen. Daarnaast leer je hoe je (elektronische) post en documenten digitaal dient te verwerken en je verwerft de ICT-vaardigheden die nodig zijn om commerciële documenten op te stellen. Tijdens het aanleren van deze administratieve taken leer je met de nodige precisie werken en eenvoudige softwarepakketten gebruiken. Je leert goederen in ontvangst nemen, transporteren en opslaan in een magazijn. De administratie die hierbij hoort (documenten, informatie digitaal verwerken, logistieke ondersteuning bieden) krijg je stap voor stap onder de knie. Je krijgt de kans om te leren werken met hulpmiddelen zoals een steekwagentje, een transpallet of een leestoestel. Voor de verkoop leer je hoe je producten in een winkel kan presenteren op een correcte manier. Je oefent je in eenvoudige inpaktechnieken en leert vlot communiceren in het Nederlands en in vreemde talen (Frans, Engels). De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen. Meer informatie over de inhoud, competenties en doelstellingen lees je in het curriculumdossier. Waar kan ik "Organisatie en logistiek" volgen ?Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan. Wat kan je behalen na "Organisatie en logistiek" ?Nuttige link(s)VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Administratief medewerker onthaal VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Magazijnier VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Winkelverkoper Bij de keuze naar de derde graad moet je uiteraard rekening houden met het behaalde attest (eventuele clausuleringen) en met het gevolgde lespakket in de tweede graad. Na het 4e leerjaar volgen heel wat leerlingen een studierichting uit hetzelfde studiedomein. Onderstaande studierichtingen sluiten inhoudelijk aan bij deze studierichting. Maar je mag natuurlijk ook andere studierichtingen verkennen.
Logistiek
Als je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden kan je na het 4e jaar ook overstappen naar een studierichting van een ander studiedomein. Dat kan ook in een andere finaliteit.
Bespreek dit best met het CLB van je school.
|