Bereider van visproducten (M/V/X)

Wat is, wat doet een bereider van visproducten ?

Je staat in voor de bewerking (schoonmaken, versnijden, fileren) en de bereiding (of een onderdeel ervan) van verse visproducten, zoals zeevis, zoetwatervis, schelp- en schaaldieren.
Je houdt de versheid van de producten in het oog en bewaart, verpakt en stockeert ze op de gepaste manier.
Je zorgt soms voor de uitstalling van de producten en de verkoop ervan.
Je geeft advies aan klanten.
Soms maak je zelf gerechten klaar (blik, vissla, bereide schotels, ...).

 

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Bereider van visproducten te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

3e Graad SO


Hotel - TSO



7e Specialisatiejaar BSO


DBSO

Grootkeukenhulpkok (modulair)

Grootkeukenkok (modulair)


Hulpkok (modulair)

Keukenmedewerker (modulair)


Leertijd





BuSO

Grootkeukenhulp - BuSO Opleidingsvorm 3 type basisaanbod (modulair)

Grootkeukenhulp - BuSO Opleidingsvorm 3 type 3 (modulair)

Grootkeukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type basisaanbod (modulair)

Grootkeukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type basisaanbod

Grootkeukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type 3

Grootkeukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type 3 (modulair)

Grootkeukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type 4

Grootkeukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type 6

Grootkeukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type 7

Kappersmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type 3

Keukenhulp - BuSO Opleidingsvorm 3 type basisaanbod (modulair)

Keukenhulp - BuSO Opleidingsvorm 3 type 3

Keukenhulp - BuSO Opleidingsvorm 3 type 6 (modulair)

Keukenhulp - BuSO Opleidingsvorm 3 type 7

Keukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type basisaanbod (modulair)

Keukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type 7

Secundair volwassenenonderwijs



VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

   

 

Beroepssector


 

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Bereider van visproducten

 

Wil je meer weten?



Interessante links

VDAB - Beroepenfilm: Bereider van visproducten

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Bereider van visproducten

 

Bereider van visproducten (M/V/X)

Wat is, wat doet een Bereider van visproducten ?

Je staat in voor de bewerking (schoonmaken, versnijden, fileren) en de bereiding (of een onderdeel ervan) van verse visproducten, zoals zeevis, zoetwatervis, schelp- en schaaldieren.
Je houdt de versheid van de producten in het oog en bewaart, verpakt en stockeert ze op de gepaste manier.
Je zorgt soms voor de uitstalling van de producten en de verkoop ervan.
Je geeft advies aan klanten.
Soms maak je zelf gerechten klaar (blik, vissla, bereide schotels, ...).


 

Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Bereider van visproducten te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

3e Graad SO


Hotel - TSO



7e Specialisatiejaar BSO


DBSO

Grootkeukenhulpkok (modulair)

Grootkeukenkok (modulair)


Hulpkok (modulair)

Keukenmedewerker (modulair)


Leertijd





BuSO

Grootkeukenhulp - BuSO Opleidingsvorm 3 type basisaanbod (modulair)

Grootkeukenhulp - BuSO Opleidingsvorm 3 type 3 (modulair)

Grootkeukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type basisaanbod (modulair)

Grootkeukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type basisaanbod

Grootkeukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type 3

Grootkeukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type 3 (modulair)

Grootkeukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type 4

Grootkeukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type 6

Grootkeukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type 7

Kappersmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type 3

Keukenhulp - BuSO Opleidingsvorm 3 type basisaanbod (modulair)

Keukenhulp - BuSO Opleidingsvorm 3 type 3

Keukenhulp - BuSO Opleidingsvorm 3 type 6 (modulair)

Keukenhulp - BuSO Opleidingsvorm 3 type 7

Keukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type basisaanbod (modulair)

Keukenmedewerker - BuSO Opleidingsvorm 3 type 7

Secundair volwassenenonderwijs



VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

   

 

Beroepssector


 

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Bereider van visproducten

 

Wil je meer weten?



Interessante links

VDAB - Beroepenfilm: Bereider van visproducten

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Bereider van visproducten