Bereider van visproducten (M/V/X)

 

Wat is, wat doet een Bereider van visproducten ?

Je staat in voor de bewerking (schoonmaken, versnijden, fileren) en de bereiding (of een onderdeel ervan) van verse visproducten, zoals zeevis, zoetwatervis, schelp- en schaaldieren.
Je houdt de versheid van de producten in het oog en bewaart, verpakt en stockeert ze op de gepaste manier.
Je zorgt soms voor de uitstalling van de producten en de verkoop ervan.
Je geeft advies aan klanten.
Soms maak je zelf gerechten klaar (blik, vissla, bereide schotels, ...).



Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

OPLEIDINGEN SO - 3e graad - 7e jaar

Gemeenschapsrestauratie - BSO - L3

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats SO

Grootkeuken en catering duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - BSO - L12

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - 7ejaar lesplaats SO

Grootkeukenkok duaal - BSO - L3
Kok duaal - BSO - L3

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL 7e jaar - lesplaats CDO

Grootkeukenkok duaal - DBSO - L3
Kok duaal - DBSO - L3

OPLEIDINGEN Leertijd

Grootkeukenhulpkok
Grootkeukenkok
Hulpkok
Kok

OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad - 7e jaren

Gemeenschapsrestauratie - BSO

OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad 7e jaar - DUAAL

Grootkeukenkok duaal - BSO

OPLEIDINGEN SEC VOLW O

Bereider van visproducten
Bereider van visproducten
Grootkeukenhulpkok

           

Beroepssector

Wil je meer weten?



Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Bereider van visproducten


Interessante links

VDAB - Beroepenfilm: Bereider van visproducten

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Bereider van visproducten