
Bakker (M/V/X)
Knelpuntberoep Vlaanderen en Brussel

- Beschrijving
- Opleiding
- Arbeidsmarkt
- Beroepssector
- Linken
- Video
Wat is, wat doet een Bakker?
Je bereidt brood, speciaal brood, luxebrood, broodjes, gebak of taarten.
Je gebruikt daarbij bloem of halfbereide producten en andere ingrediënten.
Meestal gebruik je mechanische hulpmiddelen of automaten, zoals een mechanische kneedmachine, een weeg- en verdeelmachine en een gecontroleerde gistingskamer.
Soms maak je banket- of traiteurbereidingen, zoals quiches en pizza's, of help je daarbij.
Je plant het werk en bereidt het voor. Je verzamelt het nodige materiaal en materieel.
Je bewaart de afgewerkte producten en grondstoffen.
Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.
OPLEIDINGEN SO 3e graad
Brood- en banketbakkerij - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - L2
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats SO
Brood- en banketbakkerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - BSO - L12
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats CDO
Brood- en banketbakkerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - CDO - L12
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats SYNTRA
Brood- en banketbakkerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad
Brood- en banketbakkerij - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad - DUAAL
Brood- en banketbakkerij duaal - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Kwalificatie- en Integratiefase
Medewerker (banket)bakkerij - Kwalificatiefase - 2e j
OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Duaal
Medewerker (banket)bakkerij duaal - Integratiefase
OPLEIDINGEN SEC VOLW O
Beroepssector
Wil je meer weten?
Vlaamse Kwalificatiestructuur
-
Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.
Interessante links