Beroepen
Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood (M/V/X)
Knelpuntberoep Vlaanderen

Wat is, wat doet een medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood?
In de zaal zorg je voor de mis-en-place van de eetruimte.
Je schikt de tafels en stoelen, versiert de tafels, legt promotiefolders klaar.
Je doet de mis-en-place van het buffet.
Je vult vaatwerk, bestek, servetten aan.
Je vult de voorraad drank aan en bevoorraadt het buffet met koude schotels, salades, nagerechten en ander toebehoren.
Je ruimt het buffet af en maakt het schoon.
Je zorgt voor orde en netheid in de zaal en je helpt bij de vaat.
In de keuken bereid en schik je eenvoudige koude of warme gerechten, zoals salades, desserts, ijs, hamburgers, pizza's, pannenkoeken, enz.
Je verzorgt de bevoorrading van gerechten of producten.
Soms hou je ook de kas bij (facturatie en inning).
Soms leid je een klein team.
Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood te worden?
Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.
3e Graad SO
7e Specialisatiejaar BSO
DBSO
Leertijd
BuSO
Secundair volwassenenonderwijs
VDAB-opleidingen
Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?
Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.
Beroepssector
Vlaamse Kwalificatiestructuur
Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.
Wil je meer weten?
Interessante links

Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood (M/V/X)
![]() |
Wat is, wat doet een Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood?
In de zaal zorg je voor de mis-en-place van de eetruimte.
Je schikt de tafels en stoelen, versiert de tafels, legt promotiefolders klaar.
Je doet de mis-en-place van het buffet.
Je vult vaatwerk, bestek, servetten aan.
Je vult de voorraad drank aan en bevoorraadt het buffet met koude schotels, salades, nagerechten en ander toebehoren.
Je ruimt het buffet af en maakt het schoon.
Je zorgt voor orde en netheid in de zaal en je helpt bij de vaat.
In de keuken bereid en schik je eenvoudige koude of warme gerechten, zoals salades, desserts, ijs, hamburgers, pizza's, pannenkoeken, enz.
Je verzorgt de bevoorrading van gerechten of producten.
Soms hou je ook de kas bij (facturatie en inning).
Soms leid je een klein team.
Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.
Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood te worden?
Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.
3e Graad SO
7e Specialisatiejaar BSO
DBSO
Leertijd
BuSO
Secundair volwassenenonderwijs
VDAB-opleidingen
Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?
Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.
Vlaamse Kwalificatiestructuur
Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.
Wil je meer weten?
Interessante links