Uitbater café - brasserie (M/V/X)

Wat is, wat doet een uitbater café - brasserie ?

Je baat een café, bar, taverne of tearoom uit. Dit doe je als eigenaar of als gerant.
Je hebt de leiding en bent verantwoordelijk voor de verkoop. Je bepaalt de manier waarop gewerkt wordt en waakt over de toepassing ervan (commerciële regelgeving, wetgeving van het werk, enz.).

De hele voorbereiding van de dienstverlening aan de klanten (onderhoud van de lokalen, ontvangst van de klanten, verloop van de dienstverlening) daar ben jij verantwoordelijk voor. Daarnaast zorg je voor de bevoorrading en de stocks van drank, voedingswaren en onderhoudsproducten. 

Je zorgt voor het personeelsbeheer, aanwerving en opleiding.  Mogelijk doe je ook de boekhouding.

 

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Uitbater café - brasserie te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

3e Graad SO


Hotel - TSO


7e Specialisatiejaar BSO


DBSO

Grootkeukenkok (modulair)

Kelner (modulair)


Leertijd






BuSO

Hotel - BuSO Opleidingsvorm 4

Restaurant en keuken - BuSO Opleidingsvorm 4

Syntra Ondernemerschapstraject


Secundair volwassenenonderwijs








VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

           

Beroepssector


 

Wil je meer weten?



Interessante links


 

Uitbater café - brasserie (M/V/X)

Wat is, wat doet een Uitbater café - brasserie ?

Je baat een café, bar, taverne of tearoom uit. Dit doe je als eigenaar of als gerant.
Je hebt de leiding en bent verantwoordelijk voor de verkoop. Je bepaalt de manier waarop gewerkt wordt en waakt over de toepassing ervan (commerciële regelgeving, wetgeving van het werk, enz.).

De hele voorbereiding van de dienstverlening aan de klanten (onderhoud van de lokalen, ontvangst van de klanten, verloop van de dienstverlening) daar ben jij verantwoordelijk voor. Daarnaast zorg je voor de bevoorrading en de stocks van drank, voedingswaren en onderhoudsproducten. 

Je zorgt voor het personeelsbeheer, aanwerving en opleiding.  Mogelijk doe je ook de boekhouding.


 

Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Uitbater café - brasserie te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

3e Graad SO


Hotel - TSO


7e Specialisatiejaar BSO


DBSO

Grootkeukenkok (modulair)

Kelner (modulair)


Leertijd






BuSO

Hotel - BuSO Opleidingsvorm 4

Restaurant en keuken - BuSO Opleidingsvorm 4

Syntra Ondernemerschapstraject


Secundair volwassenenonderwijs








VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

           

Beroepssector