Kinderbegeleider buitenschoolse kinderopvang (M/V/X)

 

Wat is, wat doet een Kinderbegeleider buitenschoolse kinderopvang?

Je organiseert en start recreatieve activiteiten op voor kinderen of jongeren volgens het specifieke karakter van de organisatie (buitenschoolse opvang, vakantiecentrum, vrijetijdscentrum, ...). Bijkomende activiteiten kunnen zijn: een groep kinderen of jongeren begeleiden tijdens verblijven met overnachting, de activiteit van een team coördineren en een vakantie- of vrijetijdscentrum voor kinderen of jongeren leiden.  

Je werkt in recreatiecentra, vakantiecentra, socioculturele centra, verenigingen, .... Je komt in contact met kinderen of jongeren. Je werk kan vereisen dat je meerdere dagen of weken van huis weg bent (vakantiecentra). Je werk varieert naargelang het regime (met of zonder overnachting, ...) en het soort activiteit (buitenschoolse opvang, vakantiekolonie, ...).  
Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

        

Beroepssector

Wil je meer weten?Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kinderbegeleider baby's en peuters

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kinderbegeleider schoolgaande kinderen

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Verzorgende

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Zorgkundige


Interessante links

Erkenning van verworven competenties: Kinderbegeleider schoolgaande kinderen