Suiker- en marsepeinbewerker - Derde graad

Studierichting "Suiker- en marsepeinbewerker"

Je leert in deze studierichting onder meer:

  • suiker-, marsepein- en aanverwante producten bereiden, 
  • kostprijsberekening en voorraadbeheer 
  • klanten informeren over het assortiment, 
  • verkopen 
  • over voedsel- en arbeidsveiligheid 
  • over nieuwe trends en technologieën


Deze opleiding neemt 1 semester in beslag.

Suiker- en marsepeinbewerker         


Beschrijving

Je leert in deze studierichting onder meer:

  • suiker-, marsepein- en aanverwante producten bereiden, 
  • kostprijsberekening en voorraadbeheer 
  • klanten informeren over het assortiment, 
  • verkopen 
  • over voedsel- en arbeidsveiligheid 
  • over nieuwe trends en technologieën


Deze opleiding neemt 1 semester in beslag.

De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Je kan ervan uitgaan dat de lessen bestaan uit:

  • basisvorming die hetzelfde is voor elke leerling in hetzelfde leerjaar in een studierichting met dezelfde finaliteit +
  • vorming die typisch is voor de studierichting +
  • enkele uurtjes die de school vrij mag invullen

Meer gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen.

Waar kan ik "Suiker- en marsepeinbewerker" volgen ?

De scholenzoeker voor de 7e jaren wordt zo snel mogelijk ingevuld zodra we beschikken over deze informatie.

Wat kan je behalen na "Suiker- en marsepeinbewerker" ?


Nuttige link(s)

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Suiker- en marsepeinbewerker

Opleidingsprofiel SecVO: Suiker- en marsepeinbewerker