Economie en organisatie
|
- Beschrijving
- Lessen
- Scholen
- Toelating
- Attesten
- Wat na
Economie en organisatieDe basisoptie Economie en organisatie laat je zien hoe bedrijven en organisaties werken. Je leert waarom bedrijven bestaan en wat ze doen. Dit helpt je om te ontdekken wat je later leuk zou vinden om te doen. Je leert er ook over sociale vaardigheden, zoals samenwerken en communiceren, en hoe je ICT (computers en technologie) goed kunt gebruiken. Hier zijn een aantal dingen die je zult leren:
Met deze lessen krijg je een goede basis om te begrijpen hoe de wereld van economie en bedrijven werkt, en ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Let op: je kan een basisoptie kiezen in combinatie met 1 of 2 andere basisopties (maximum 3 basisopties). Welke lessen krijg je?
Basisvorming Iedereen krijgt zedenleer, godsdienst, cultuurbeschouwing of eigen cultuur en religie. Daarnaast krijg je ook techniek, geschiedenis, wetenschappen, lichamelijke opvoeding, artistieke vorming … Keuzegedeelte In het keuzegedeelte kies je uit het aanbod van de school:
Basisopties: Een leerling in 2B kan maximaal 3 basisopties of pakketten (= een onderdeel of onderdelen van een basisoptie) kiezen uit het aanbod van de school. Differentiatie: Differentiëren kan op verschillende manieren:
Opgelet:Een lessenrooster verschilt van school tot school:
Je krijgt minimaal 32 lesuren per week. Sommige scholen breiden het aantal lesuren basisvorming en/of differentiatie uit.
Daarom vermelden we geen lessenroosters meer. Meer informatie vind je op de websites van de scholen. Waar kan ik "Economie en organisatie" volgen ?Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan. AttestWat kan je behalen na "Economie en organisatie" ?Wat na deze opleiding?Om te starten in het 3e jaar hou je rekening met de toelatingsvoorwaarden en met het attest dat je op het einde van het 2e leerjaar behaalde. De meeste leerlingen van 2B kiezen in het 3e jaar voor een studierichting in de finaliteit ‘Arbeidsmarktgericht’. Studierichtingen behoren tot finaliteiten, onderwijsvormen en domeinen.
Er zijn ook andere mogelijkheden als je een A- of B-attest hebt behaald, op voorwaarde dat de leerkrachten van het 3e leerjaar je toelaten (= akkoord toelatingsklassenraad)
Als de leerkrachten van het 2e leerjaar A dit toestaan, kan je met een A- of B-attest ook starten in het 2e leerjaar A. Je kan overschakelen naar duaal leren als je:
Je krijgt ook een getuigschrift van de 1e graad van het secundair onderwijs als je een A– of een B-attest hebt behaald. |