Animator in de ouderenzorg (M/V/X)

 

Wat is, wat doet een Animator in de ouderenzorg?

  • Je werkt een activiteitenaanbod uit voor een groep ouderen of voor één individu. Je maakt daarbij gebruik van bijvoorbeeld muziek, beweging en spel. Ook samen knutselen, schilderen of met de computer werken is mogelijk. Op die manier zorg je voor een aangename sfeer en stimuleer je de ouderen. Elke bejaarde heeft zijn eigen mogelijkheden, maar ook wat beperkingen. Daar hou je rekening mee bij het uitwerken van activiteiten.
  • Je bent creatief en handig en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Daarnaast werk je graag samen met collega's en hou je van sociale contacten.
  • Afhankelijk van de grootte van het woon- en zorgcentrum of het dagcentrum werk je alleen of in team. Meestal gaat het om teams van 2 of 3 animatoren, waarbij één persoon de coördinerende rol op zich neemt. Je werkt samen met de oudere, zijn sociaal netwerk, het hele zorgteam en de vrijwilligers.
  • Je werkt vooral tijdens de week op vaste uren. Bij grote of speciale activiteiten werk je ook 's avonds of in het weekend.


Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

OPLEIDINGEN SO - 3e graad - 7e jaar


OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - 7ejaar lesplaats SO


OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL 7e jaar - lesplaats CDO


OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad 7e jaar - DUAAL


OPLEIDINGEN SEC VOLW O


           

Beroepssector

Wil je meer weten?Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Animator


Interessante linksVDAB - Beroepenfilm: Animator in de ouderenzorg