Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker (M/V/X)

Wat is, wat doet een pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker ?

Je bereidt specialiteiten (pizza\'s, pannenkoeken, wafels ...). Steeds werk je volgens de regels van de hygiëne en voedselveiligheid en de kwaliteitsvereisten van de organisatie. 
Je staat in voor de verpakking, verkoop en levering van bereide producten aan de klant. Ook het onderhouden en reinigen van het keukengerei en de keukenuitrusting kan tot je takenpakket behoren.

 

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

3e Graad SO

Bakkerijtechnieken duaal - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca - TSO

Bakkerijtechnieken duaal (CDO) - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca - TSO

Brood- en banketbakkerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - BSO

Brood- en banketbakkerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - DBSO

7e Specialisatiejaar BSO






DBSO



Grootkeukenkok (modulair)


Kok (modulair)


Leertijd










BuSO - OV4

Bakkerijtechnieken duaal - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca

Bakkerijtechnieken duaal - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca

Brood- en banketbakkerij - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Brood- en banketbakkerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

BuSO - OV3

Medewerker (banket)bakkerij - Kwalificatiefase - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Medewerker (banket)bakkerij duaal - Kwalificatiefase - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Medewerker (banket)bakkerij duaal - Integratiefase - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Medewerker fastfood - Kwalificatiefase - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Medewerker fastfood duaal - Kwalificatiefase - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Medewerker fastfood duaal - Integratiefase - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Secundair volwassenenonderwijs





VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

           

Beroepssector



 

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Chef de partie desserten, gebak en brood

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Grootkeukenkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Grootkeukenhulpkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Hulpkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker bakkerij

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker brood- en banketbakkerij

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker fastfood

 

Wil je meer weten?



Interessante links

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Chef de partie desserten, gebak en brood

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Grootkeukenkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Grootkeukenhulpkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Hulpkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker bakkerij

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker brood- en banketbakkerij

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker fastfood

 

Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker (M/V/X)

Wat is, wat doet een Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker ?

Je bereidt specialiteiten (pizza's, pannenkoeken, wafels ...). Steeds werk je volgens de regels van de hygiëne en voedselveiligheid en de kwaliteitsvereisten van de organisatie. 
Je staat in voor de verpakking, verkoop en levering van bereide producten aan de klant. Ook het onderhouden en reinigen van het keukengerei en de keukenuitrusting kan tot je takenpakket behoren.


Welke beroepen zijn aan deze beroepsfiche gekoppeld?

Wafel-en pannenkoekenbakker

 

Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

3e Graad SO

Bakkerijtechnieken duaal - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca - TSO

Bakkerijtechnieken duaal (CDO) - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca - TSO

Brood- en banketbakkerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - BSO

Brood- en banketbakkerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - DBSO

7e Specialisatiejaar BSO






DBSO



Grootkeukenkok (modulair)


Kok (modulair)


Leertijd










BuSO - OV4

Bakkerijtechnieken duaal - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca

Bakkerijtechnieken duaal - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca

Brood- en banketbakkerij - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Brood- en banketbakkerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

BuSO - OV3

Medewerker (banket)bakkerij - Kwalificatiefase - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Medewerker (banket)bakkerij duaal - Kwalificatiefase - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Medewerker (banket)bakkerij duaal - Integratiefase - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Medewerker fastfood - Kwalificatiefase - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Medewerker fastfood duaal - Kwalificatiefase - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Medewerker fastfood duaal - Integratiefase - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Secundair volwassenenonderwijs





VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

           

Beroepssector



 

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Chef de partie desserten, gebak en brood

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Grootkeukenkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Grootkeukenhulpkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Hulpkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker bakkerij

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker brood- en banketbakkerij

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker fastfood

 

Wil je meer weten?



Interessante links

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Chef de partie desserten, gebak en brood

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Grootkeukenkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Grootkeukenhulpkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Hulpkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker bakkerij

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker brood- en banketbakkerij

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker fastfood