Uitsnijder uitbener (M/V/X)
Knelpuntberoep Vlaanderen

 

Wat is, wat doet een Uitsnijder uitbener?

Je wordt ingeschakeld bij het slachten en bij de verwerking, het ontbenen en het versnijden van alle soorten vlees tot stukken of partjes.  Je helpt ook bij het klaarmaken en verpakken ervan.
Het gaat om runds-, lams- en varkensvlees en wild & gevogelte.
Je volgt bepaalde procédés in de verschillende stadia van de verwerking. Je gebruikt werktuigen zoals messen, tangen of zagen.



Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

           

Wil je meer weten?



Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Vleesbewerker

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Uitbener - uitsnijder

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Vleesbereider


Interessante links



VDAB - Beroepenfilm: Vleesbewerker

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Vleesbereider

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Vleesbewerker

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Uitbener - uitsnijder

Erkenning van verworven competenties: Uitbener-uitsnijder