Brouwer van alcoholische dranken (M/V/X)

 

Wat is, wat doet een Brouwer van alcoholische dranken?

Je produceert op ambachtelijke wijze levensmiddelen op basis van gisting bijv. wijn, bier, cider en kaas. 
Je zorgt voor de bereiding van de nodige grondstof en andere ingrediënten.
Je verzorgt en bewaakt de verschillende stadia in de productiecyclus. Hoie doe je dat? Door bv. stalen te nemen en de temperatuur te controleren.
Je staat in voor de afwerking van de producten, bijv. rijpen en filtreren, en de verpakking.
Soms heb je de leiding over een ploeg.



Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

OPLEIDINGEN SEC VOLW O

Technicus in fermentatieprocessen - Bieren
Technicus in fermentatieprocessen - Destillaten en Likeuren
Technicus in fermentatieprocessen - Wijnen

           

Beroepssector

Wil je meer weten?



Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Wijnbouwer

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Zytholoog

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Oenoloog

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Microbrouwer

VKS - Beroepskwalificatie niveau 7: Brouwmeester


Interessante links

VDAB - Beroepenfilm: Brouwmeester

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Wijnbouwer

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Zytholoog

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Oenoloog

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Microbrouwer

VKS - Beroepskwalificatie niveau 7: Brouwmeester