Biochemicus (M/V/X)

Wat is, wat doet een biochemicus?

Je verricht onderzoek naar de effecten van levensmiddelen, drugs en medicijnen op het weefsel en de vitale organen van dieren en mensen.
Je onderzoekt de chemische samenstelling van normale en abnormale cellen en de chemische veranderingen daarin.
Als biochemicus kun je bijvoorbeeld:

  • de effecten analyseren van externe factoren, zoals voedsel, voedseladditieven, allergenen en geneesmiddelen, op de cellen in ons lichaam;
  • samen met genetici en artsen proeven uitvoeren om ziekten, genetische afwijkingen en andere stoornissen op te sporen;
  • de interacties tussen pesticiden en planten bestuderen en bijdragen tot de ontwikkeling van betere gewassen en milieuvriendelijke landbouwpraktijken.

Je werkt helpt de wetenschappelijke kennis vooruit en leidt zo tot betere voeding, geneesmiddelen en landbouwproducten.

 

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Biochemicus te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

Academisch gerichte bacheloropleidingen hebben als doel voor te bereiden op een master en dus niet rechtstreeks op dit beroep. Ze worden hier vermeld om het instapniveau van de opleiding aan te geven.

HO - Bachelor

Chemie : Biochemie (Professionele bachelor - HO )


Biochemie en biotechnologie (Academische bachelor - HO )

Industriële wetenschappen : Chemie (Academische bachelor - HO )

HO - Master









VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Beroepssector



 

Wil je meer weten?



 

Biochemicus (M/V/X)

Wat is, wat doet een Biochemicus?

Je verricht onderzoek naar de effecten van levensmiddelen, drugs en medicijnen op het weefsel en de vitale organen van dieren en mensen.
Je onderzoekt de chemische samenstelling van normale en abnormale cellen en de chemische veranderingen daarin.
Als biochemicus kun je bijvoorbeeld:

  • de effecten analyseren van externe factoren, zoals voedsel, voedseladditieven, allergenen en geneesmiddelen, op de cellen in ons lichaam;
  • samen met genetici en artsen proeven uitvoeren om ziekten, genetische afwijkingen en andere stoornissen op te sporen;
  • de interacties tussen pesticiden en planten bestuderen en bijdragen tot de ontwikkeling van betere gewassen en milieuvriendelijke landbouwpraktijken.

Je werkt helpt de wetenschappelijke kennis vooruit en leidt zo tot betere voeding, geneesmiddelen en landbouwproducten.


 

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Biochemicus te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

Academisch gerichte bacheloropleidingen hebben als doel voor te bereiden op een master en dus niet rechtstreeks op dit beroep. Ze worden hier vermeld om het instapniveau van de opleiding aan te geven.

HO - Bachelor

Chemie : Biochemie (Professionele bachelor - HO )


Biochemie en biotechnologie (Academische bachelor - HO )

Industriële wetenschappen : Chemie (Academische bachelor - HO )

HO - Master









VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Wil je meer weten?