Expert aroma's en geuren (M/V/X)

 

Wat is, wat doet een Expert aroma's en geuren?

Je smaak en geurzintuigen zijn goed ontwikkeld.
Je stelt immers aroma's en geuren samen die bestemd zijn voor voedingsmiddelen en cosmetica (douchegel, bodymilk, ...) of parfumerieproducten.
Hierbij hou je rekening met fabricagenormen (giftigheid, tolerantie, ...) trends en verwachtingen van consumenten.
Als geur- en aromaexpert weet je alles over de interactie tussen smaken, over etherische oliën, syntheseproducten en de werking ervan.
Olie van geranium, mandarijn, sandelhout, aroma verkregen uit de aarsklier van de civetkat, … zijn geen onbekenden.
Je beschikt over de woordenschat om smaak, textuur, geur en uitzicht te beschrijven, ...
Naast zintuiglijke analyses voer je ook chemische analyses uit op verbruiksgoederen en voedingsmiddelen.
Denk bijv. aan de smaak en de geur van wijn, chocolade, …
Bijkomende activiteiten kunnen zijn: opleiding geven over proef- en geurtechnieken, tests organiseren om verbruiksgoederen zintuiglijk te evalueren.