Visfileerder-bewerker

Beschrijving

In de opleiding “Visfileerder-bewerker” leert men verse vis reinigen, fileren, bewerken en versnijden teneinde een stuk vis af te leveren, klaar voor consumptie. Men leert vis op een correcte manier in ontvangst te nemen en te bewaren. Voedselveilig, veilig en economisch werken zijn een rode draad in deze opleiding.

De opleiding “Visfileerder-bewerker” bestaat uit 2 modules:

  • Ontvangstcontrole en voorbereiden van vis
  • Panklaar maken en opslaan/bewaren verse vis

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

160 lestijden

 

Toelating

Om tot de opleiding te worden toegelaten is een medisch geschiktheidsattest vereist voor personen die actief betrokken zijn bij de productie, de bewerking, de verwerking en het hanteren van levensmiddelen (afgeleverd door een huisarts of arbeidsgeneeskundige dienst). Om te mogen werken is een medisch attest vereist voor werken in de voedingsindustrie volgens de wettelijke regelgeving (afgeleverd door een erkende arbeidsgeneeskundige dienst).

 

Sanctie

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat. Deze opleiding leidt tot het certificaat Visfileerder-bewerker en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 2 van Visfileerder-bewerker.

 

Instellingen

 

Beroepen

Visfileerder

 

Linken

Bereider van visproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Koelceloperator visindustrie - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3

Bereider van visproducten - Opleidingsprofiel SecVO

 

Deze opleiding wordt momenteel nergens ingericht! Deze opleiding wordt momenteel nergens ingericht!

Visfileerder-bewerker

Beschrijving

In de opleiding “Visfileerder-bewerker” leert men verse vis reinigen, fileren, bewerken en versnijden teneinde een stuk vis af te leveren, klaar voor consumptie. Men leert vis op een correcte manier in ontvangst te nemen en te bewaren. Voedselveilig, veilig en economisch werken zijn een rode draad in deze opleiding.

De opleiding “Visfileerder-bewerker” bestaat uit 2 modules:

  • Ontvangstcontrole en voorbereiden van vis
  • Panklaar maken en opslaan/bewaren verse vis

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

160 lestijden

 

Toelating

Om tot de opleiding te worden toegelaten is een medisch geschiktheidsattest vereist voor personen die actief betrokken zijn bij de productie, de bewerking, de verwerking en het hanteren van levensmiddelen (afgeleverd door een huisarts of arbeidsgeneeskundige dienst). Om te mogen werken is een medisch attest vereist voor werken in de voedingsindustrie volgens de wettelijke regelgeving (afgeleverd door een erkende arbeidsgeneeskundige dienst).

 

Sanctie

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat. Deze opleiding leidt tot het certificaat Visfileerder-bewerker en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 2 van Visfileerder-bewerker.

 

Instellingen

 

Beroepen

Visfileerder

 

Linken

Bereider van visproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Koelceloperator visindustrie - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3

Bereider van visproducten - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 07-03-2019