Zaalverantwoordelijke

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het klaarzetten van het restaurant.
Je leeft richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken na.
Je onderhoudt de lokalen, keukenmaterialen en zaalmaterieel.
Onder begeleiding voer je de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uit, bereid je warme maaltijden, verzorg je de omgang met gasten en bedient ze.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je kan de reglementering en algemene wetgeving van wijn toelichten, het vinificatieproces verklaren en voor de bewaring van de wijn instaan.
Je leert wijn op een correcte manier degusteren en de verschillende wijnen op een correcte manier serveren. Je kan de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen beschrijven.
Je doet het voorraadbeheer.
Je kan de beroepsreglementering toepassen.

 

 

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

680 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: ZAALVERANTWOORDELIJKE na 680 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
032205858     

Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK

Kleinhoefstraat 4  2440 Geel
014232370     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Technisch Instituut Sint-Jozef

Kleinhoefstraat 4  2440 Geel
014562322     

Vrij Technisch Instituut Leuven - Centrum voor Volwassenenonderwijs

Dekenstraat 3  3000 Leuven
016319772     

Centrum voor Volwassenenonderwijs- Hogere Leergangen STEP

Gazometerstraat 2 B 3500 Hasselt
011429017     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios Zuid

Blijde-Inkomststraat 36  3500 Hasselt
089694000     

Centrum voor Volwassenenonderwijs SVG

Snaggaardstraat 15  8000 Brugge
050335219     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
057224285     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent

Martelaarslaan 13  9000 Gent
092250436     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp-Gent

Industrieweg 228  9030 Gent
092168484     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053461900     

 

Beroepen

Kelner brasserie

Kelner restaurant

Maître d'hôtel

 

Linken

Bediening restaurant superviseren (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Zaalverantwoordelijke - Opleidingsprofiel SecVO

 

Zaalverantwoordelijke

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het klaarzetten van het restaurant.
Je leeft richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken na.
Je onderhoudt de lokalen, keukenmaterialen en zaalmaterieel.
Onder begeleiding voer je de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uit, bereid je warme maaltijden, verzorg je de omgang met gasten en bedient ze.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je kan de reglementering en algemene wetgeving van wijn toelichten, het vinificatieproces verklaren en voor de bewaring van de wijn instaan.
Je leert wijn op een correcte manier degusteren en de verschillende wijnen op een correcte manier serveren. Je kan de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen beschrijven.
Je doet het voorraadbeheer.
Je kan de beroepsreglementering toepassen.

 

 

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

680 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: ZAALVERANTWOORDELIJKE na 680 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
032205858     

Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK

Kleinhoefstraat 4  2440 Geel
014232370     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Technisch Instituut Sint-Jozef

Kleinhoefstraat 4  2440 Geel
014562322     

Vrij Technisch Instituut Leuven - Centrum voor Volwassenenonderwijs

Dekenstraat 3  3000 Leuven
016319772     

Centrum voor Volwassenenonderwijs- Hogere Leergangen STEP

Gazometerstraat 2 B 3500 Hasselt
011429017     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios Zuid

Blijde-Inkomststraat 36  3500 Hasselt
089694000     

Centrum voor Volwassenenonderwijs SVG

Snaggaardstraat 15  8000 Brugge
050335219     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
057224285     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent

Martelaarslaan 13  9000 Gent
092250436     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp-Gent

Industrieweg 228  9030 Gent
092168484     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053461900     

 

Linken

Bediening restaurant superviseren (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Zaalverantwoordelijke - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 06-05-2019