Grootkeukenverantwoordelijke

Beschrijving

Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden.
Je leert basisbereidingen in de keuken uitvoeren, onder begeleiding warme en koude maaltijden bereiden, maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden.
Je kan nagerechten bereiden, een voedingsmiddelentabel gebruiken, voedingsleer en dieetleer toepassen, dieetmaaltijden bereiden.
Onder begeleiding van een diëtist maak je menu’s op.
Je leert bereide gerechten bewaren en regenereren, grootkeukengerechten bereiden, convenience food en instantproducten gebruiken.
Je leeft veiligheid en hygiëne na, je doet voorraadbeheer, je kan elementen uit de wetgeving beschrijven en beroepsreglementering toepassen. Je organiseert het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken en bewaakt voeding- en drankencontrole.

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Studieomvang

1120 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: GROOTKEUKENVERANTWOORDELIJKE na 1120 lestijden.

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs LBC-NVK L 31104

Mechelsesteenweg 32  2640 Mortsel
03 449 06 27     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
056 32 19 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
089 84 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp

Industrieweg 228  9030 Gent
09 216 84 84     

 

Beroepen

Chef kok

Traiteur

 

Linken

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Grootkeukenverantwoordelijke - Opleidingsprofiel SecVO

 

Grootkeukenverantwoordelijke

Beschrijving

Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden.
Je leert basisbereidingen in de keuken uitvoeren, onder begeleiding warme en koude maaltijden bereiden, maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden.
Je kan nagerechten bereiden, een voedingsmiddelentabel gebruiken, voedingsleer en dieetleer toepassen, dieetmaaltijden bereiden.
Onder begeleiding van een diëtist maak je menu’s op.
Je leert bereide gerechten bewaren en regenereren, grootkeukengerechten bereiden, convenience food en instantproducten gebruiken.
Je leeft veiligheid en hygiëne na, je doet voorraadbeheer, je kan elementen uit de wetgeving beschrijven en beroepsreglementering toepassen. Je organiseert het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken en bewaakt voeding- en drankencontrole.

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Studieomvang

1120 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: GROOTKEUKENVERANTWOORDELIJKE na 1120 lestijden.

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs LBC-NVK L 31104

Mechelsesteenweg 32  2640 Mortsel
03 449 06 27     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
056 32 19 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
089 84 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp

Industrieweg 228  9030 Gent
09 216 84 84     

 

Beroepen

Chef kok

Traiteur

 

Linken

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Grootkeukenverantwoordelijke - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 06-05-2019