Volwassenen

Grootkeukenverantwoordelijke
Beschrijving
Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden.
Je leert basisbereidingen in de keuken uitvoeren, onder begeleiding warme en koude maaltijden bereiden, maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden.
Je kan nagerechten bereiden, een voedingsmiddelentabel gebruiken, voedingsleer en dieetleer toepassen, dieetmaaltijden bereiden.
Onder begeleiding van een diëtist maak je menu’s op.
Je leert bereide gerechten bewaren en regenereren, grootkeukengerechten bereiden, convenience food en instantproducten gebruiken.
Je leeft veiligheid en hygiëne na, je doet voorraadbeheer, je kan elementen uit de wetgeving beschrijven en beroepsreglementering toepassen. Je organiseert het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken en bewaakt voeding- en drankencontrole.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Ja |
Studieomvang | 1120 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: GROOTKEUKENVERANTWOORDELIJKE na 1120 lestijden.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs LBC-NVK L 31104
Mechelsesteenweg 32 2640 Mortsel
03 449 06 27![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS
Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
056 32 19 19![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
089 84 99 03![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp
Industrieweg 228 9030 Gent
09 216 84 84![]()
![]()
Beroepen
Linken
Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Grootkeukenverantwoordelijke - Opleidingsprofiel SecVO

Grootkeukenverantwoordelijke |
Beschrijving
Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden.
Je leert basisbereidingen in de keuken uitvoeren, onder begeleiding warme en koude maaltijden bereiden, maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden.
Je kan nagerechten bereiden, een voedingsmiddelentabel gebruiken, voedingsleer en dieetleer toepassen, dieetmaaltijden bereiden.
Onder begeleiding van een diëtist maak je menu’s op.
Je leert bereide gerechten bewaren en regenereren, grootkeukengerechten bereiden, convenience food en instantproducten gebruiken.
Je leeft veiligheid en hygiëne na, je doet voorraadbeheer, je kan elementen uit de wetgeving beschrijven en beroepsreglementering toepassen. Je organiseert het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken en bewaakt voeding- en drankencontrole.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Ja |
Studieomvang | 1120 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: GROOTKEUKENVERANTWOORDELIJKE na 1120 lestijden.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs LBC-NVK L 31104
Mechelsesteenweg 32 2640 Mortsel
03 449 06 27![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS
Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
056 32 19 19![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
089 84 99 03![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp
Industrieweg 228 9030 Gent
09 216 84 84![]()
![]()
Linken
Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Grootkeukenverantwoordelijke - Opleidingsprofiel SecVO