Culinair traiteurslager

Beschrijving

Je leert het werk plannen en organiseren, de nodige grondstoffen en materieel voorzien, het vee en/of vlees beoordelen, bestellen en kopen.
Je oefent in het uitsnijden en uitbenen van varken, rund en schaap.
Je werkt de delen af en maakt varkensvlees, rundvlees, schapenvlees en kalfvlees winkelklaar.
Je maakt bereidingen op basis van vers vlees, je bereidt klaargemaakte gerechten.
Je maakt buffetten klaar, bewerkt wild en gevogelte, voert toonbankverkoop uit.
Je leert afgewerkte producten en grondstoffen bewaren, materieel onderhouden en schoonmaken.

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Diplomagericht Ja
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

960 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding na 960 lestijden: CULINAIR TRAITEURSLAGER.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

 

Beroepen

Slager

Traiteur

 

Linken

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Culinair traiteurslager - Opleidingsprofiel SecVO

 

Culinair traiteurslager

Beschrijving

Je leert het werk plannen en organiseren, de nodige grondstoffen en materieel voorzien, het vee en/of vlees beoordelen, bestellen en kopen.
Je oefent in het uitsnijden en uitbenen van varken, rund en schaap.
Je werkt de delen af en maakt varkensvlees, rundvlees, schapenvlees en kalfvlees winkelklaar.
Je maakt bereidingen op basis van vers vlees, je bereidt klaargemaakte gerechten.
Je maakt buffetten klaar, bewerkt wild en gevogelte, voert toonbankverkoop uit.
Je leert afgewerkte producten en grondstoffen bewaren, materieel onderhouden en schoonmaken.

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Diplomagericht Ja
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

960 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding na 960 lestijden: CULINAIR TRAITEURSLAGER.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

 

Beroepen

Slager

Traiteur

 


Gegevens bijgewerkt tot 12-01-2016