Confiseur-chocoladebewerker

Beschrijving

In de opleiding Confiseur-chocoladebewerker leert de cursist basisvaardigheden en -technieken met
betrekking tot het klaarmaken van chocoladeproducten.
Na de opleiding kan de cursist:

  •  het werk voorbereiden en plannen
  •  crèmesoorten bereiden
  •  vetdeeg bereiden
  •  amandelwerk bereiden
  •  consumptie-ijs bereiden
  •  suikerwerk bereiden
  •  soezenbeslag/biscuit/beslagen/cakes bereiden
  •  de couverture tempereren
  •  getempereerde chocolade tot vorm- of mouleerpralines verwerken
  •  getempereerde chocolade tot dompelpralines of truffels verwerken
  •  getempereerde chocolade tot likeurpralines met of zonder suikerkorst verwerken
  •  getempereerde chocolade tot commerciële chocoladestukjes verwerken
  •  afgewerkte producten en grondstoffen bewaren

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

680 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken. 
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: CONFISEUR-CHOCOLADEBEWERKER. Na 680 lestijden

 

Instellingen

 

Linken

Banket, suikerwaren, chocolade, ijs bereiden (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

 

Confiseur-chocoladebewerker

Beschrijving

In de opleiding Confiseur-chocoladebewerker leert de cursist basisvaardigheden en -technieken met
betrekking tot het klaarmaken van chocoladeproducten.
Na de opleiding kan de cursist:

  •  het werk voorbereiden en plannen
  •  crèmesoorten bereiden
  •  vetdeeg bereiden
  •  amandelwerk bereiden
  •  consumptie-ijs bereiden
  •  suikerwerk bereiden
  •  soezenbeslag/biscuit/beslagen/cakes bereiden
  •  de couverture tempereren
  •  getempereerde chocolade tot vorm- of mouleerpralines verwerken
  •  getempereerde chocolade tot dompelpralines of truffels verwerken
  •  getempereerde chocolade tot likeurpralines met of zonder suikerkorst verwerken
  •  getempereerde chocolade tot commerciële chocoladestukjes verwerken
  •  afgewerkte producten en grondstoffen bewaren

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

680 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken. 
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: CONFISEUR-CHOCOLADEBEWERKER. Na 680 lestijden

 

Instellingen

 


Gegevens bijgewerkt tot 24-11-2015