Wijnkenner

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het degusteren en het serveren van Franse wijn en wereldwijnen, het koppelen van wijn aan een gerecht en het professioneel wijnproeven.
Je kan de reglementering en algemene wetgeving van wijn toelichten.
Je kan het vinificatieproces verklaren en voor de bewaring van de wijn instaan.
Je leert de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen beschrijven.
Je staat in voor de netheid en hygiëne van de bar en bijhorende lokalen.
Je kan de verschillende wijngebieden binnen en buiten Frankrijk met hun regio's en eigenschappen beschrijven.
Je beheert een wijnvoorraad en kan professioneel wijnproeven en in functie van de spijskaart een wijnkaart samenstellen.

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Studieomvang

320 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: WIJNKENNER na 320 lestijden.

 

Instellingen

 

Beroepen

Wijnkelner

 

Linken

Keldermeester (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Oenoloog - VKS - Beroepskwalificatie niveau 5

Wijnkenner - Opleidingsprofiel SecVO

 

Wijnkenner

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het degusteren en het serveren van Franse wijn en wereldwijnen, het koppelen van wijn aan een gerecht en het professioneel wijnproeven.
Je kan de reglementering en algemene wetgeving van wijn toelichten.
Je kan het vinificatieproces verklaren en voor de bewaring van de wijn instaan.
Je leert de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen beschrijven.
Je staat in voor de netheid en hygiëne van de bar en bijhorende lokalen.
Je kan de verschillende wijngebieden binnen en buiten Frankrijk met hun regio's en eigenschappen beschrijven.
Je beheert een wijnvoorraad en kan professioneel wijnproeven en in functie van de spijskaart een wijnkaart samenstellen.

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Studieomvang

320 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: WIJNKENNER na 320 lestijden.

 

Instellingen

 

Beroepen

Wijnkelner

 


Gegevens bijgewerkt tot 08-01-2016