Traiteur-delicatessenslager

Beschrijving

Je leert het werk plannen en organiseren, de nodige grondstoffen en materieel voorzien.
Je beoordeelt, bestelt en koopt het vee en/of vlees.
Je leert een varken, rund en schaap uitsnijden en uitbenen.
Je leert de delen afwerken en varkensvlees, rundvlees, schapenvlees en kalfvlees winkelklaar maken.
Je maakt bereidingen op basis van vers vlees en bereidt slagerijdelicatessen.
Je maakt buffetten klaar, bewerkt wild en gevogelte en maakt er eenvoudige gerechten mee klaar.
Je doet toonbankverkoop, leert afgewerkte producten en grondstoffen bewaren.
Je onderhoudt het materieel onderhouden en maakt het schoon.

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Diplomagericht Ja
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

1160 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: TRAITEUR-DELICATESSENSLAGER na 1160 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

 

Beroepen

Slager

Traiteur

 

Linken

Fijne vleeswaren-traiteur (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Traiteur-delicatessenslager - Opleidingsprofiel SecVO

 

Traiteur-delicatessenslager

Beschrijving

Je leert het werk plannen en organiseren, de nodige grondstoffen en materieel voorzien.
Je beoordeelt, bestelt en koopt het vee en/of vlees.
Je leert een varken, rund en schaap uitsnijden en uitbenen.
Je leert de delen afwerken en varkensvlees, rundvlees, schapenvlees en kalfvlees winkelklaar maken.
Je maakt bereidingen op basis van vers vlees en bereidt slagerijdelicatessen.
Je maakt buffetten klaar, bewerkt wild en gevogelte en maakt er eenvoudige gerechten mee klaar.
Je doet toonbankverkoop, leert afgewerkte producten en grondstoffen bewaren.
Je onderhoudt het materieel onderhouden en maakt het schoon.

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Diplomagericht Ja
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

1160 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: TRAITEUR-DELICATESSENSLAGER na 1160 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

 

Beroepen

Slager

Traiteur

 


Gegevens bijgewerkt tot 12-01-2016