Traiteur-banketaannemer

Beschrijving

Je volgt richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken.
Je onderhoudt de lokalen, keukenmaterialen en zaalmaterieel.
Onder begeleiding voer je de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uit en bereid je warme en koude maaltijden met vlees, gevogelte en vis.
Je leert producten bewaren en traiteurgerechten voor een koud en warm buffet, voor recepties en ontvangsten bereiden.
Je bereidt nagerechten, maakt producten winkelklaar en bedient klanten.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je verzorgt een banketdienst, en je doet het voorraadbeheer.
Je leeft veiligheid en hygiëne na en past de beroepsreglementering toe. 

 

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Diplomagericht Ja
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

1160 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: TRAITEUR-BANKETAANNEMER na 1160 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

 

Beroepen

Traiteur

 

Linken

Brood-en banketbakkerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Traiteur-banketaannemer - Opleidingsprofiel SecVO

 

Traiteur-banketaannemer

Beschrijving

Je volgt richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken.
Je onderhoudt de lokalen, keukenmaterialen en zaalmaterieel.
Onder begeleiding voer je de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uit en bereid je warme en koude maaltijden met vlees, gevogelte en vis.
Je leert producten bewaren en traiteurgerechten voor een koud en warm buffet, voor recepties en ontvangsten bereiden.
Je bereidt nagerechten, maakt producten winkelklaar en bedient klanten.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je verzorgt een banketdienst, en je doet het voorraadbeheer.
Je leeft veiligheid en hygiëne na en past de beroepsreglementering toe. 

 

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Diplomagericht Ja
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

1160 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: TRAITEUR-BANKETAANNEMER na 1160 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

 

Beroepen

Traiteur

 


Gegevens bijgewerkt tot 12-01-2016