Slagerij en vleeswaren

Beschrijving

Je leert het werk plannen en organiseren, je voorziet de nodige grondstoffen en materieel.
Je beoordeelt, bestelt en koopt het vee en/of vlees.
Je leert een varken, rund en schaap uitsnijden en uitbenen.
Je werkt de delen af en maakt varkens-, rund-, schapen- en kalfvlees winkelklaar.
Je maakt bereidingen op basis van vers vlees en maakt volgende zaken klaar: zouterijproducten,  kook- en droge worsten, lever-, bloed- en geleibereidingen.
Je doet toonbankverkoop en leert afgewerkte producten en grondstoffen bewaren.

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Diplomagericht Ja
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

1280 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: SLAGERIJ EN VLEESWAREN na 1280 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

 

Beroepen

Productieoperator voeding

Slachter

Slager

Slagershulp

Traiteur

Uitsnijder uitbener

 

Linken

Slager (distributie) - VDAB - Beroepenfilm

Slager (kleinhandel) - VDAB - Beroepenfilm

Slagerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Slager - spekslager - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Slager distributie - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Slagerij en vleeswaren - Opleidingsprofiel SecVO

 

Slagerij en vleeswaren

Beschrijving

Je leert het werk plannen en organiseren, je voorziet de nodige grondstoffen en materieel.
Je beoordeelt, bestelt en koopt het vee en/of vlees.
Je leert een varken, rund en schaap uitsnijden en uitbenen.
Je werkt de delen af en maakt varkens-, rund-, schapen- en kalfvlees winkelklaar.
Je maakt bereidingen op basis van vers vlees en maakt volgende zaken klaar: zouterijproducten,  kook- en droge worsten, lever-, bloed- en geleibereidingen.
Je doet toonbankverkoop en leert afgewerkte producten en grondstoffen bewaren.

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Diplomagericht Ja
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

1280 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: SLAGERIJ EN VLEESWAREN na 1280 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

 


Gegevens bijgewerkt tot 12-01-2016