Bereider consumptie-ijs tearoomspecialiteiten

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en -technieken met betrekking tot het klaarmaken van consumptie-ijs en tearoomspecialiteiten. 
Je kan het werk plannen en voorbereiden en de nodige grondstoffen en materieel voorzien.
Volgende bereidingen komen aan bod: geturbineerd ijs (roomijs en melkijs/ijs/waterijs), niet-geturbineerd ijs (parfaits/ijsmousses/ijssoufflés/ijsnogat/granités), ijsdranken, amandel- en  suikerwerk, nougatine, tulpen-, sigaretten- en tuillebeslag, biscuit, beslagen, cakes, soezenbeslag.
Je leert met chocolade werken en geturbineerd en niet-geturbineerd ijs tot ijstaarten/klein stukgoed verwerken. 
Je kan afgewerkte producten en grondstoffen bewaren en verpakken.

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Studieomvang

680 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: BEREIDER VAN CONSUMPTIE-IJS EN TEAROOMSPECIALITEITEN na 680 lestijden  

 

Instellingen

 

Beroepen

Patissier chocoladewerker ijsbereider

 

Linken

 

Deze opleiding wordt momenteel nergens ingericht! Deze opleiding wordt momenteel nergens ingericht!

Bereider consumptie-ijs tearoomspecialiteiten

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en -technieken met betrekking tot het klaarmaken van consumptie-ijs en tearoomspecialiteiten. 
Je kan het werk plannen en voorbereiden en de nodige grondstoffen en materieel voorzien.
Volgende bereidingen komen aan bod: geturbineerd ijs (roomijs en melkijs/ijs/waterijs), niet-geturbineerd ijs (parfaits/ijsmousses/ijssoufflés/ijsnogat/granités), ijsdranken, amandel- en  suikerwerk, nougatine, tulpen-, sigaretten- en tuillebeslag, biscuit, beslagen, cakes, soezenbeslag.
Je leert met chocolade werken en geturbineerd en niet-geturbineerd ijs tot ijstaarten/klein stukgoed verwerken. 
Je kan afgewerkte producten en grondstoffen bewaren en verpakken.

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Studieomvang

680 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: BEREIDER VAN CONSUMPTIE-IJS EN TEAROOMSPECIALITEITEN na 680 lestijden  

 

Instellingen

 


Gegevens bijgewerkt tot 24-11-2015