Kelner

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het klaarzetten van het restaurant.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je onderhoudt de lokalen, keukenmaterialen en zaalmaterieel en voert basisbereidingen in de keuken uit.
Onder begeleiding bereid je warme maaltijden, zet je de zaal klaar, verzorg je de omgang met gasten en bedient ze.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je kan de reglementering en algemene wetgeving van wijn toelichten, het vinificatieproces verklaren, voor de bewaring van de wijn instaan, wijn op een correcte manier degusteren en serveren.
Je kan de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen beschrijven.
Je staat in voor de netheid en hygiëne van de bar en bijhorende lokalen.

 

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

560 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: KELNER na 560 lestijden.

 

Instellingen

 

Beroepen

Barman

Hulpkelner

Kelner brasserie

Kelner restaurant

Maître d'hôtel

Uitbater café - brasserie

Wijnkelner

 

Linken

Kelner brasserie-taverne - VDAB - Beroepenfilm

Bediening café restaurant(m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Bediening restaurant (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Kelner - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Kelner - Opleidingsprofiel SecVO

 

Kelner

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het klaarzetten van het restaurant.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je onderhoudt de lokalen, keukenmaterialen en zaalmaterieel en voert basisbereidingen in de keuken uit.
Onder begeleiding bereid je warme maaltijden, zet je de zaal klaar, verzorg je de omgang met gasten en bedient ze.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je kan de reglementering en algemene wetgeving van wijn toelichten, het vinificatieproces verklaren, voor de bewaring van de wijn instaan, wijn op een correcte manier degusteren en serveren.
Je kan de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen beschrijven.
Je staat in voor de netheid en hygiëne van de bar en bijhorende lokalen.

 

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

560 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: KELNER na 560 lestijden.

 

Instellingen

 


Gegevens bijgewerkt tot 06-01-2016