Ambachtelijk slager

Beschrijving

Je leert het werk plannen en organiseren, de nodige grondstoffen en materieel voorzien, het vee en/of vlees beoordelen, bestellen en kopen. 
Verder komen aan bod:
- uitsnijden en uitbenen van een varken, rund en schaap;
- de delen afwerken en varkens-, rund-, schapen- en kalfsvlees winkelklaar maken.
Je leert ook bereidingen op basis van vers vlees maken.
Je zal volgende zaken klaarmaken:
vleesbereidingen, zouterijproducten, kookworsten, droge worsten, lever-, bloed- en geleibereidingen.
Ten slotte kan je: klaargemaakte gerechten bereiden, toonbankverkoop uitvoeren, afgewerkte producten en grondstoffen bewaren, voor de orde en netheid op de werkplek instaan en materieel onderhouden en schoonmaken.

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Diplomagericht Ja
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

1080 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: AMBACHTELIJK SLAGER na 1080 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

 

Beroepen

Slager

Traiteur

Uitsnijder uitbener

 

Linken

Slagerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Ambachtelijk slager - Opleidingsprofiel SecVO

 

Ambachtelijk slager

Beschrijving

Je leert het werk plannen en organiseren, de nodige grondstoffen en materieel voorzien, het vee en/of vlees beoordelen, bestellen en kopen. 
Verder komen aan bod:
- uitsnijden en uitbenen van een varken, rund en schaap;
- de delen afwerken en varkens-, rund-, schapen- en kalfsvlees winkelklaar maken.
Je leert ook bereidingen op basis van vers vlees maken.
Je zal volgende zaken klaarmaken:
vleesbereidingen, zouterijproducten, kookworsten, droge worsten, lever-, bloed- en geleibereidingen.
Ten slotte kan je: klaargemaakte gerechten bereiden, toonbankverkoop uitvoeren, afgewerkte producten en grondstoffen bewaren, voor de orde en netheid op de werkplek instaan en materieel onderhouden en schoonmaken.

 

Situering

Studiegebied Voeding
   
Diplomagericht Ja
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

1080 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: AMBACHTELIJK SLAGER na 1080 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

 


Gegevens bijgewerkt tot 12-01-2016