Opleiding: Audiovisuele kunsten
Afstudeerrichting: Podiumtechnieken
Studieniveau: Professionele bachelor - HO
 
Studiegebied: Audiovisuele en Beeldende kunst
Belangstellingsdomeinen: Plastische kunsten, Techniek,
Schoolvakken SO: Beeld- en mediacultuur, Communicatieve vaardigheden, Fotografie, Podiumtechnieken,
 
 
Bijzondere toelating
 

Je moet slagen voor een artistieke toelatingsproef.
De toelatingsproef voor de Bacheloropleiding Podiumtechnieken (afstudeerrichting binnen de BA Audiovisuele Kunsten) bestaat uit een werkweek. Tijdens de werkweek krijg je korte workshops van verschillende docenten rond techniek en vormgeving. De werkweek wordt afgerond met een evaluatiegesprek met de jury. De resultaten van de toelatingsproeven worden die dag nog meegedeeld en per mail bevestigd. Voor deze werkweek dien je het volgende mee te nemen: fototoestel en/of camera, gloeilamp met draad, stekker en fitting.

 
Klemtonen
 

Algemene info


Hier leer je dat een decor niet bestaat zonder licht, een muzikant niet zonder een PA-system en dat aan chaos op scène een messcherpe organisatie vooraf gaat. Techniek en organisatorisch inzicht, reflectie, creatieve verbeelding en kritische zin, staan voorop.
In het eerste jaar krijg je een stevige basis licht, audio, video, scenografie en productie, leer je over veiligheid, podiummechanica, crowd control, maar leer je ook voorstellingen lezen en begrijpen.
Vanaf het tweede jaar kies je tussen:   • Productie en Stagemanagement in de podiumkunsten: over het uitwerken van complexe budgetten en planningen en het concreet maken van artistieke projecten op een veilige én creatieve manier.
     

  • Techniek in de podiumkunsten: over de inhoudelijke invulling van licht, audio, video, podiummechanica en scenografie binnen interne of externe creatieopdrachten.


In real-life-situaties leer je de productionele en technische knepen van het vak. Gespreid over 3 jaar volg je 20 weken stage als productieleider of theatertechnicus bij een ensemble, kunstencentrum, danscompagnie, event-bureau, concertorganisator, theater-,  productie- of operahuis, circus, …. .
Het sluitstuk van je opleiding is het resultaat van een 3-jarig onderzoek naar een innovatieve techniek, dat je presenteert in een praktijkgericht eindwerk.


Voor wie?
Studeren in de audiovisuele media vraagt een gezonde weetgierigheid, een kritische ingesteldheid, een krachtig doorzettingsvermogen en een bruisende creativiteit.
Die creativiteit moet bovendien geplaatst worden in een breed maatschappelijk perspectief.
Dat betekent dat je als student wordt verondersteld voldoende inzicht te hebben in onze samenleving, zowel op politiek, socio-cultureel, economisch als artistiek vlak.
Een stevige dosis theoretische kennis over de wetenschappelijke en technologische evoluties behoort ook tot het opleidingsprofiel.

 
Studiepunten
  180
 
Beroepsbeschrijving- en uitwegen
 

De bachelor in de Audiovisuele kunsten beweegt zich in een artistiek-technische functie. Naast technische kwaliteiten beschikt hij over artistieke aanleg op gebied van (reclame)film, radio- en televisieproductie.

Hier een overzicht van mogelijke aansluitende beroepen uit de beroependatabase van onderwijskiezer. 
Er kunnen steeds nog andere mogelijkheden zijn. 
Klik op een beroep voor meer informatie.

 
Afstudeerrichtingen
 

De andere afstudeerrichtingen van Audiovisuele kunsten zijn:

    Audiovisuele kunsten : Audiovisuele Media (Professionele bachelor - HO)
 
Vervolgopleidingen
 
Na een professioneel gerichte bacheloropleiding kan je binnen het hoger onderwijs verder studeren in:
een bachelor-na-bacheloropleiding(Ba-na-Ba)
 
Er zijn geen Ba-na-Ba's binnen dit studiegebied. Er zijn waarschijnlijk andere Ba-na-Ba's waarin je mag starten. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per Ba-na-Ba.  
een postgraduaat
  De toelating tot een postgraduaat verschilt per opleiding. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per opleiding.
een schakelprogramma
  Via een schakelprogramma  kan je eventueel doorstromen naar een masteropleiding. De mogelijkheden hangen af van je vooropleiding,  EVC’s, EVK’s ... Contacteer de instellingen voor hoger onderwijs voor concrete informatie.
een specifieke lerarenopleiding
  Als je leraar wilt worden kan je een specifieke lerarenopleiding volgen.
Er zijn ook nog na- of bijscholingen
 
 
Instellingen
Erasmushogeschool Brussel, Campus De Bottelarij RITCS ()
    Delaunoystraat 58
1000 Brussel
 
Gegevens bijgewerkt tot 26-07-2018

 

Deze informatie komt van de website www.onderwijskiezer.be.
Heb je nog vragen, maak dan gebruik van het vragenformulier op de website.