Opleiding: Food Technology (E)
Afstudeerrichting:
Studieniveau: Master - HO
 
Studiegebied: Toegepaste biologische wetenschappen
Belangstellingsdomeinen: Exacte wetenschappen, Techniek,
Schoolvakken SO: Biologie, Biotechniek, Chemie, Voeding,
 
 
Klemtonen
 

Interuniversitair programma: UGent KU Leuven
The programme builds on the integrated expertise in research and education of KU Leuven and UGent in the field of food technology.
In the first year of the MSc programme, in-depth knowledge in food science, engineering and food engineering is obtained, in order to achieve a common base level between students of different backgrounds.
The first year is common to all participants.
The first semester is organised at UGent while the second semester is organised at KU Leuven.
The second year of the MSc programme provides a broad knowledge in food technology and in-depth understanding in either \'Postharvest or Food Preservation Engineering\' (PFPE) or \'Food Science and Technology\' (FST), depending on the major chosen.
The second year of the programme therefore consists of specific courses on each major (PFPE and FST), optional courses and dissertation research.
The major, the optional courses and the dissertation topic are chosen after completing the first year.
For the optional courses the student may choose among the courses of the other specialisation and the additional optional courses offered.
This enables the participants to compile a tailor-made study curriculum according to their individual needs and interests.
The specialisation \'Food Science and Technology\' (FST) is organised at UGent, while the specialisation \'Postharvest and Food Preservation Engineering\' (PFPE) is organised at KU Leuven.

 
Studiepunten
  120
 
Beroepsbeschrijving- en uitwegen
 

The objective is to offer a programme that takes the specific needs and approaches of developing countries into account.
The programme prepares graduates for various tasks, including teaching and research.
IUPFOOD alumni are mainly active in the following sectors:



  • academic institutions (as teaching and/or research staff)

  • research institutes (as research staff)

  • nongovernmental organisations (in different capacities)

  • governmental institutes (e.g. in research programmes, quality surveillance programmes or national nutritional programmes)

  • private industry (in particular jobs related to quality control)


Hier een overzicht van mogelijke aansluitende beroepen uit de beroependatabase van onderwijskiezer. 
Er kunnen steeds nog andere mogelijkheden zijn. 
Klik op een beroep voor meer informatie.

 
Vervolgopleidingen
 
Na een masteropleiding kan je, binnen het hoger onderwijs, verder studeren in:
een master-na-master
 
Er zijn geen Ma-na-Ma's binnen dit studiegebied. Er zijn waarschijnlijk andere Ma-na-Ma's waarin je mag starten. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per Ba-na-Ba.  
een postgraduaat
  De toelating tot een postgraduaat verschilt per opleiding. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per opleiding.
een bachelor-na-bachelor
  Verder studeren kan ook in een Ba-na-Na. De toelatingsvoorwaarden kunnen verschillen per opleiding.
een specifieke lerarenopleiding
  Als je leraar wilt worden kan je een specifieke lerarenopleiding volgen.
Er zijn ook nog na- of bijscholingen. Sommige studenten komen in aanmerking voor een doctoraat.
 
 
Instellingen
KU Leuven, (2)
    Naamsestraat 22
3000 Leuven
Universiteit Gent, Campus Gent (4)
    Sint-Pietersnieuwstraat 33
9000 Gent
 
Gegevens bijgewerkt tot 05-12-2017

 

Deze informatie komt van de website www.onderwijskiezer.be.
Heb je nog vragen, maak dan gebruik van het vragenformulier op de website.