![]() |
||||||||||||||||||||||||||
Opleiding: Agro- en Biotechnologie | ||||||||||||||||||||||||||
Afstudeerrichting: Voedingstechnologie | ||||||||||||||||||||||||||
Studieniveau: Professionele bachelor - HO | ||||||||||||||||||||||||||
Studiegebied: Biotechniek | ||||||||||||||||||||||||||
Belangstellingsdomeinen: Exacte wetenschappen, Techniek, | ||||||||||||||||||||||||||
Schoolvakken SO: Biologie, Biotechniek, Chemie, Landbouw, Natuurwetenschappen, Tuinbouw, Voeding, | ||||||||||||||||||||||||||
Klemtonen | ||||||||||||||||||||||||||
Hoe verbeter je de kwaliteit, smaak en voedingswaarde van voeding? De opleiding Agro- en biotechnologie met afstudeerrichting voedingstechnologie schotelt je een goedgevuld bordje voor, zodat jij als voedingstechnoloog aan de slag kan als kwaliteitsmedewerker, productontwikkelaar, procesoptimalisator, kwaliteitscontroleur, consultant, productieleider of , laborant.
Is deze opleiding iets voor jou? Ben jij iemand die zich afvraagt wat er écht in je eten zit? Die niet zomaar een etiket leest, maar het ook wil begrijpen? Heb je een neus voor innovatie, een passie voor wetenschap én een gezonde honger naar kennis? Dan is voedingstechnologie misschien wel jouw perfecte match. In deze opleiding duik je in de fascinerende wereld achter voeding: van moleculen tot machines, van duurzaamheid tot smaakbeleving. Je leert hoe voeding wordt ontwikkeld, geproduceerd, gecontroleerd en verbeterd. En dat allemaal met één doel: lekkere, veilige en duurzame voeding voor iedereen. Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben – we starten vanaf nul. Maar als je al een basis in chemie hebt, is dat mooi meegenomen. Wat wél telt, is jouw drive: je bent nieuwsgierig, creatief en denkt graag in oplossingen. Je wil weten hoe dingen werken én hoe ze beter kunnen. Of je nu droomt van een job in de voedingsindustrie, onderzoek, kwaliteitscontrole of productontwikkeling – met voedingstechnologie leg je een stevige basis voor een toekomst vol impact. |
||||||||||||||||||||||||||
Studiepunten | ||||||||||||||||||||||||||
180 | ||||||||||||||||||||||||||
Beroepsbeschrijving- en uitwegen | ||||||||||||||||||||||||||
De afgestudeerden vinden we terug in zuivelverwerking, vleesverwerking, groentenverwerking, grote bakkerijen, confiserie, veevoederindustrie , .... Hier een overzicht van mogelijke aansluitende beroepen uit de beroependatabase van onderwijskiezer. |
||||||||||||||||||||||||||
Afstudeerrichtingen | ||||||||||||||||||||||||||
De andere afstudeerrichtingen van Agro- en Biotechnologie zijn: |
||||||||||||||||||||||||||
Agro- en Biotechnologie : Agro-industrie (Professionele bachelor - HO) | ||||||||||||||||||||||||||
Agro- en Biotechnologie : Biotechnologie (Professionele bachelor - HO) | ||||||||||||||||||||||||||
Agro- en Biotechnologie : Dierenzorg (Professionele bachelor - HO) | ||||||||||||||||||||||||||
Agro- en Biotechnologie : Groenmanagement (Professionele bachelor - HO) | ||||||||||||||||||||||||||
Agro- en Biotechnologie : Landbouw (Professionele bachelor - HO) | ||||||||||||||||||||||||||
Agro- en Biotechnologie : Tuinbouw (Professionele bachelor - HO) | ||||||||||||||||||||||||||
Vervolgopleidingen | ||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||
Instellingen | ||||||||||||||||||||||||||
Thomas More, Campus Geel (12A) | ||||||||||||||||||||||||||
Kleinhoefstraat 4 2440 Geel |
||||||||||||||||||||||||||
Hogeschool VIVES, Campus Roeselare (27E) | ||||||||||||||||||||||||||
Wilgenstraat 32 8800 Roeselare |
||||||||||||||||||||||||||
HOGENT, Campus Melle (23D) | ||||||||||||||||||||||||||
Brusselsesteenweg 161 9090 Melle |
||||||||||||||||||||||||||
Odisee, Campus Sint-Niklaas (24B) | ||||||||||||||||||||||||||
Hospitaalstraat 23 9100 Sint-Niklaas |
||||||||||||||||||||||||||
Gegevens bijgewerkt tot 04-07-2025 |