Opleiding: Werforganisatie
Afstudeerrichting: Wegenbouw
Studieniveau: Graduaatsopleiding - HO
 
Studiegebied: Industriële wetenschappen en Technologie
Belangstellingsdomeinen: Techniek,
Schoolvakken SO: Bouw,
 
 
Klemtonen
 

De praktijkgerichte graduaatsopleiding Werforganisatie leidt je op tot werfopvolger. Een werfopvolger treft de nodige voorbereidingen voor de bouwactiviteiten voor bouwwerken met beperkte complexiteit, organiseert en volgt de dagelijkse activiteiten op en stuurt bij waar nodig, maakt een operationele planning op en controleert op de naleving inzake veiligheid en welzijn op de bouwwerf.


Tijdens de opleiding krijg je hiervoor de nodige handvaten via vakinhoudelijke kennis en vaardigheden m.b.t. materialen, materieel, constructies en uitvoeringstechnieken, juridische kaders en richtlijnen. Je krijgt inzicht in het maken van een operationele planning en organisatie van een werf.


Je kan kiezen tussen de afstudeerrichtingen wegenbouw of woningbouw. Je leert de praktische toepassingen van de kwaliteitscontrole en uitvoeringstechnieken. Je wordt vaardiger in het navigeren in digitale documenten, in het opstellen van werfinrichtingsplannen, in logistiek, in de te volgend rendementen en alle bijhorende administratie.


Naast deze praktijkgerichte lessen gaat een groot deel van de opleiding naar werkplekleren. Op die manier kan je de ‘just-in-time’ aangeboden kennis en vaardigheden meteen inzetten op de werkplek.


De organisatie van de opleiding verschilt van hogeschool tot hogeschool (vb. werken met semesterssyteem, theorie en werkplekleren al dan niet laten afwisselen, ...). Informeer je daarover bij de instellingen.


De graduaatsopleiding kan afgesloten worden met een graduaatsproef.


Afhankelijk van je situatie kan je een flexibel traject (vb. avondonderwijs, deeltijds onderwijs, ...) of vrijstellingen voor bepaalde vakken aanvragen. 


 

 
Studiepunten
  120
 
Instellingen
AP Hogeschool Antwerpen, Campus Spoor Noord (Ellermanstraat) ()
    Ellermanstraat 33
2060 Antwerpen
Hogeschool PXL, Campus Diepenbeek (19E)
    Agoralaan
3590 Diepenbeek
HOGENT, Campus Schoonmeersen (23E)
    Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent
Odisee, Campus Aalst (24C)
    Kwalestraat 154
9320 Nieuwerkerken
 
Gegevens bijgewerkt tot 28-04-2023

 

Deze informatie komt van de website www.onderwijskiezer.be.
Heb je nog vragen, maak dan gebruik van het vragenformulier op de website.