Opleiding: Verkeerskunde en mobiliteit
Afstudeerrichting:
Studieniveau: Graduaatsopleiding - HO
 
Studiegebied: Handelswetenschappen en Bedrijfskunde
Belangstellingsdomeinen: Sociale wetenschappen, Wiskunde-cijferwerk,
Schoolvakken SO: Recht, Vervoer,
 
 
Klemtonen
 

De graduaatsopleiding draait rond onze dagelijkse mobiliteit en het openbaar vervoer, over geografie, sociale verkeerskunde, wetgeving, handhaving en verkeersbeleid maar ook rond het ontwerpen en het beheer van die openbare ruimte.


Volgende zaken komen aan bod in de opleiding:  • verkeer en maatschappij: mobiliteit, geografie en openbaar vervoer; sociale verkeerskunde; wetgeving, handhaving en verkeersbeleid.

  • ontwerp en beheer openbare ruimte: inrichting openbare ruimte, verkeers(regel)techniek en mobiliteitsmanagement

  • verkeersonderzoek, verkeersplanning en ontwerp en beheer van openbare ruimte: theorie en praktijk


De praktijk wordt voorzien via praktijkprojecten en vooral door werkplekleren. Dit werkplekleren gebeurt bij diensten verkeersveiliheid, openbaren besturen, lokale en federale politie,... Reken in het totaal van de opleiding ongeveer op 30% leren in de praktijk.


Hogescholen organiseren deze opleiding op verschillende manieren. Informeer je daarom over de structuur en planning van deze opleiding bij je hogeschool van keuze. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat deze graduaatsopleiding wordt afgesloten met een graduaatsproef.


Je kan ook een flexibel traject – zoals avondonderwijs of deeltijds onderwijs -  of vrijstellingen voor bepaalde vakken aanvragen.


Iets voor jou?


Deze graduaatsopleiding richt zich op:  • studenten die na hun secundaire opleiding een bijzondere interesse hebben om professioneel aan de slag te gaan binnen het domein van mobiliteit en verkeersveiligheid. 

  • volwassen die al aan het werk zijn, maar zich willen bij- of omscholen, op werkzoekenden die hun kansen op de arbeidsmarkt willen verhogen door het behalen van een (bijkomend) diploma en op iedereen die een ruime interesse heeft in de complexe wereld van mobiliteit en verkeersveiligheid.

 
Studiepunten
  90
 
Instellingen
Hogeschool PXL, Campus Elfde Linie (21B)
    Elfde Liniestraat 23-26
3500 Hasselt
Hogeschool VIVES, Campus Kortrijk (27A)
    Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
 
Gegevens bijgewerkt tot 02-12-2022

 

Deze informatie komt van de website www.onderwijskiezer.be.
Heb je nog vragen, maak dan gebruik van het vragenformulier op de website.