Opleiding: International Graphic and Digital Media (E)
Afstudeerrichting:
Studieniveau: Professionele bachelor - HO
 
Studiegebied: Industriële wetenschappen en Technologie
Belangstellingsdomeinen:
Schoolvakken SO: Grafische technieken, Informatica, Plastische opvoeding,
 
 
Klemtonen
 

Het eerste en het tweede jaar zijn in het Nederlands, het derde jaar is volledig in het Engels.

In het eerste semester krijg je de basis van grafische media: inzicht in mediavormen, vormgeving en technologie. Je leert werken met Illustrator en maakt kennis met HTML en CSS. Je krijgt inzicht in printtechnologie, business modelling voor de creatieve industrie en user experience. Je leert werken met programma’s als Photoshop, Première Pro en InDesign. Je werkt ook aan je persoonlijke en professionele vaardigheden in het Engels. Om de bedrijfsrealiteit te verkennen, is er tijdens het eerste semester een ‘Meet The Professional’ event. Hier leer je de profielen kennen waarmee je later zal samenwerken.


In het eerste semester van het tweede jaar verdiep je je verder met vakken als ‘Accountmanagement’ en bouw je je commerciële vaardigheden verder uit. Ook de technologische kant komt aan bod met Material Science en New Media Technology. Het tweede semester start je met een internationale bootcamp. Je spendereert een week in een Europese creatieve stad. In het tweede semester wordt je kennis van het Engels en het Frans verder opgebouwd. Al doende leert men, zeker in de grafische en digitale industrie. Om je conceptueel denken aan te wakkeren ga je aan de slag met een reclamecampagne volgens de briefing van een klant.


Om je volledig klaar te stomen voor de internationale communicatiewereld, doorloop je je volledige laatste jaar in het Engels. In je derde jaar staat Conceptual Design centraal en ga je aan de slag met reële communicatievragen uit de internationale bedrijfswereld. Samen met internationale studenten werk je aan een crossmediaal project waarbij je de noden van de klant in beeld brengt en op zoek gaat naar creatieve oplossingen. In het tweede semester werk je aan het commercialiseren van je project. Verder ga je op buitenlandse stage. Wordt het Praag, Madrid, Amsterdam of Berlijn? Of toch liever Rusland of Canada? Dit is een uitgelezen kans om je zelfstandigheid te vergroten en je talenkennis bij te spijkeren. Je verweft ook sterke 21st century skills en interculturele competenties en leer je samenwerken op internationaal niveau. Indien je besluit om in België te blijven, loop je tien weken stage in een Engelstalige context. Alles wat je tijdens je opleiding geleerd hebt, pas je toe in een reële werksituatie.

 
Studiepunten
  180
 
Vervolgopleidingen
 
Na een professioneel gerichte bacheloropleiding kan je binnen het hoger onderwijs verder studeren in:
een bachelor-na-bacheloropleiding(Ba-na-Ba)
 

Een Ba-na-ba is een opleiding van 60 studiepunten. Het is in feite een voortgezette, gespecialiseerde (verbredend of verdiepend) opleiding. Je hoeft er geen leerkrediet voor in te zetten. De opleiding leidt tot een diploma. Een Ba-na-ba kan je niet volgen als basisdiploma. Je kan een Ba-na-ba starten als je een bachelor of masterdiploma hebt behaald. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per Ba-na-Ba

 
een postgraduaat
  De toelating tot een postgraduaat verschilt per opleiding. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per opleiding.
een schakelprogramma
  Via een schakelprogramma  kan je eventueel doorstromen naar een masteropleiding. De mogelijkheden hangen af van je vooropleiding,  EVC’s, EVK’s ... Contacteer de instellingen voor hoger onderwijs voor concrete informatie.
een specifieke lerarenopleiding
  Als je leraar wilt worden kan je een specifieke lerarenopleiding volgen.
Er zijn ook nog na- of bijscholingen
 
 
Instellingen
Arteveldehogeschool, Campus Mariakerke (22E)
    Industrieweg 232
9030 Mariakerke
 
Gegevens bijgewerkt tot 22-01-2021

 

Deze informatie komt van de website www.onderwijskiezer.be.
Heb je nog vragen, maak dan gebruik van het vragenformulier op de website.