Opleiding: Orthopedie
Afstudeerrichting: Prothesen
Studieniveau: Professionele bachelor - HO
 
Studiegebied: Gezondheidszorg
Belangstellingsdomeinen: Exacte wetenschappen, Medische activiteiten, Sociaal dienstbetoon, Techniek,
Schoolvakken SO: Orthopedie,
 
 
Klemtonen
 

Als je kiest voor Orthopedie dan ga je voor een boeiende mix van sociale, medische en technologische aspecten. Als orthopedisch (schoen)technoloog ben jij de expert bij het aanmeten, ontwerpen, maken en aanleggen van hulpmiddelen voor mensen met een beperking. Je vertrekt vanuit een hulpvraag van een cliënt, klant, sporter of revaliderende. Dat kunnen zowel kinderen en jongeren, sporters als ouderen zijn. Zij rekenen op jou om, samen met een multidiscipliniair team, te zorgen voor het meest geschikte hulpmiddel. Je begeleidt deze mensen in het gewone leven, op een voor hen aangepaste manier.


Afstudeerrichting Prothesen:

Bij prothesiologie ga je aan de slag met mensen met een amputatie. Bij een armamputatie ga je vooral focussen op het opnieuw uitvoeren van dagdagelijkse handelingen. Is er een amputatie van een boven- of onderbeen, dan ga je vooral focussen op hoe je de mobiliteit kan verhogen voor de patiënt. In deze afstudeerrichting maak je lichaamsvervangende hulpmiddelen voor kinderen, oudere mensen, sporters, ... Denk hier bijvoorbeeld aan kunstbenen of handprothesen. In klinische ruimtes kan je proeven van de verschillende maatname technieken, zoals gipsmaatnames en digitale maatnames.

 
Studiepunten
  180
 
Vervolgopleidingen
 
Na een professioneel gerichte bacheloropleiding kan je binnen het hoger onderwijs verder studeren in:
een bachelor-na-bacheloropleiding(Ba-na-Ba)
 

Een Ba-na-ba is een opleiding van 60 studiepunten. Het is in feite een voortgezette, gespecialiseerde (verbredend of verdiepend) opleiding. Je hoeft er geen leerkrediet voor in te zetten. De opleiding leidt tot een diploma. Een Ba-na-ba kan je niet volgen als basisdiploma. Je kan een Ba-na-ba starten als je een bachelor of masterdiploma hebt behaald. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per Ba-na-Ba

 
een postgraduaat
  De toelating tot een postgraduaat verschilt per opleiding. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per opleiding.
een schakelprogramma
  Via een schakelprogramma  kan je eventueel doorstromen naar een masteropleiding. De mogelijkheden hangen af van je vooropleiding,  EVC’s, EVK’s ... Contacteer de instellingen voor hoger onderwijs voor concrete informatie.
een specifieke lerarenopleiding
  Als je leraar wilt worden kan je een specifieke lerarenopleiding volgen.
Er zijn ook nog na- of bijscholingen
 
 
Instellingen
Thomas More, Campus Geel (12A)
    Kleinhoefstraat 4
2440 Geel
 
Gegevens bijgewerkt tot 01-03-2022

 

Deze informatie komt van de website www.onderwijskiezer.be.
Heb je nog vragen, maak dan gebruik van het vragenformulier op de website.