Opleiding: Musculoskeletale therapie: manuele therapie
Afstudeerrichting:
Studieniveau: Postgraduaat - HO
 
Studiegebied: Bewegings- en Revalidatiewetenschappen
Belangstellingsdomeinen: Exacte wetenschappen, Medische activiteiten, Sociaal dienstbetoon, Sport,
Schoolvakken SO:
 
 
Bijzondere toelating
 

De doelgroep van deze opleiding bestaat uit masters in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie die een afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen hebben gevolgd. Zowel pas afgestudeerden als therapeuten uit het werkveld kunnen deze opleiding volgen.


Kinesitherapeuten die ofwel een vijfjarige of een (3+2) opleiding hebben genoten met als afstudeerrichting musculoskeletale revalidatie of musculoskeletale aandoeningen, ofwel een Gediplomeerde in de Gespecialiseerde Studies van de Manuele Therapie hebben gevolgd, worden rechtstreeks toegelaten.


Verder kunnen toegelaten worden:  • Houders van het diploma van licentiaat in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, waarvan het diplomasupplement melding maakt van de optie 'orthopedische revalidatie' of 'musculoskeletale revalidatie';

  • Afgestudeerde therapeuten die een andere bijkomende specialisatieopleiding gevolgd hebben kunnen mogelijks toegelaten worden tot de postgraduaatsopleiding (al dan niet met individuele vrijstellingen) mits toelating van de onderwijscommissie.

 
Klemtonen
 

Universiteit Antwerpen

 
Studiepunten
  39
 
Instellingen
Universiteit Antwerpen, Stadscampus (5)
    Prinsstraat 13
2000 Antwerpen
 
Gegevens bijgewerkt tot 06-10-2021

 

Deze informatie komt van de website www.onderwijskiezer.be.
Heb je nog vragen, maak dan gebruik van het vragenformulier op de website.