Opleiding: Organisatie en management (Office management)
Afstudeerrichting: Intercultural Relations Management
Studieniveau: Professionele bachelor - HO
 
Studiegebied: Handelswetenschappen en Bedrijfskunde
Belangstellingsdomeinen: Administratie, Handel-zaken, Talen,
Schoolvakken SO: Duits, Engels, Frans, Nederlands,
 
 
Klemtonen
 

 


In deze opleiding leer je de mens te plaatsen in de hedendaagse, multiculturele en internationale wereld. Je verdiept je in hoe mensen met een verschillende achtergrond kan laten samen werken, hen te verbinden, begrip voor mekaar op te laten brengen en vooral te kijken hoe dit ingevoerd kan worden binnen organisaties en bedrijven. De snel evoluerende omgeving met alle uitdagingen die daarbij horen dwingen ons daar op een respectvolle manier over na te denken, naar mekaar te luisteren en grenzen te verleggen. Juist dat avontuurlijke, de nood aan menselijke duurzaamheid en nieuwe oplossingen is onderwerp van deze opleiding. Logisch dat daarin de talen centraal staan. Je leert dus over diverse achtergronden heen organiseren, communiceren en presenteren.


Afstudeerrichting Intercultural Relations Management:


Door de globalisering komen in organisaties en bedrijven een mix van culturen samen. Jij wil andere en ruimere horizonten opzoeken en daar een interessante rol met impact in gaan spelen.


In het eerste jaar start men met het ontwikkelen van een uitgebreide talenkennis en interculturele communicatie skills. Jij leert die voornamelijk door zelf zoveel mogelijk ervaring op te doen in labs, projecten en stages. Je maakt ook kennis met een aantal belangrijke trends in de wereld. In het inspiratielab werk je samen met een multinational een campagne uit die medewerkers van verschillende culturen samenbrengt. Naast Frans en Engels (je bereikt uiteindelijk voor beide niveau C1) volg je een derde vreemde taal: Duits, Spaans, Chinees of een andere taal naar keuze.


In het tweede jaar wordt een lesmodule met project van 6 weken afgewisseld met een taalstage van 6 weken: in het Frans of Engels. Je wordt hierbij geholpen door een coach. Je te verdiept je in een aantal regio’s in de wereld die je zelf kiest.


In het derde jaar ga je zelf interculturele projecten voor/met bedrijven uitvoeren. Je kiest nogmaals een aantal regio’s waar je meer over wil te weten komen. De verhoudingen Noord-Zuid staan op je menu maar ook de opkomende maatschappijen zoals China, India en het Verre Oosten neem je onder de loep. Je brengt dit alles samen door te werken aan diversiteitsbeleid op of buiten de werkvloer. Zo kan je tenslotte bewust kiezen voor jouw ideale stage (14 weken), in binnen- of buitenland (altijd in een interculturele en internationale omgeving).


Voor wie?


Je hoeft geen economische of taalgeoriënteerde richting in het secundair gevolgd te hebben. Je moet wel affiniteit hebben voor talen en graag met mensen omgaan. Jij kijkt graag vooruit en richt je blik op het buitenland.

 
Studiepunten
  180
 
Beroepsbeschrijving- en uitwegen
 

Deze bachelors kunnen tewerkgesteld worden in alle instellingen waar functies in internationale context worden uitgeoefend: industriële ondernemingen, financiële instellingen, handelsondernemingen, verzekeringsmaatschappijen, organisaties, openbare besturen, KMO\'s en allerhande kantoren.


Hier een overzicht van mogelijke aansluitende beroepen uit de beroependatabase van onderwijskiezer. 
Er kunnen steeds nog andere mogelijkheden zijn (vb. relationship manager, human rights officer, regional brand manager, international human resources generalist, office manager guest relations,...)
Klik op een beroep voor meer informatie.

 
Afstudeerrichtingen
 
    Organisatie en management (Office management) : Business & languages (Professionele bachelor - HO)
    Organisatie en management (Office management) : Business translation & interpreting (Professionele bachelor - HO)
    Organisatie en management (Office management) : Event- en projectmanagement (Professionele bachelor - HO)
    Organisatie en management (Office management) : Health care management (Professionele bachelor - HO)
    Organisatie en management (Office management) : zonder afstudeerrichtingen (Professionele bachelor - HO)
 
Vervolgopleidingen
 
Na een professioneel gerichte bacheloropleiding kan je binnen het hoger onderwijs verder studeren in:
een bachelor-na-bacheloropleiding(Ba-na-Ba)
 

Een Ba-na-ba is een opleiding van 60 studiepunten. Het is in feite een voortgezette, gespecialiseerde (verbredend of verdiepend) opleiding. Je hoeft er geen leerkrediet voor in te zetten. De opleiding leidt tot een diploma. Een Ba-na-ba kan je niet volgen als basisdiploma. Je kan een Ba-na-ba starten als je een bachelor of masterdiploma hebt behaald. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per Ba-na-Ba

 
een postgraduaat
  De toelating tot een postgraduaat verschilt per opleiding. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per opleiding.
een schakelprogramma
  Via een schakelprogramma  kan je eventueel doorstromen naar een masteropleiding. De mogelijkheden hangen af van je vooropleiding,  EVC’s, EVK’s ... Contacteer de instellingen voor hoger onderwijs voor concrete informatie.
een specifieke lerarenopleiding
  Als je leraar wilt worden kan je een specifieke lerarenopleiding volgen.
Er zijn ook nog na- of bijscholingen
 
 
Instellingen
Thomas More, Campus Mechelen De Vest (13D)
    Zandpoortvest 60
2800 Mechelen
 
Gegevens bijgewerkt tot 29-03-2021

 

Deze informatie komt van de website www.onderwijskiezer.be.
Heb je nog vragen, maak dan gebruik van het vragenformulier op de website.