Opleiding: Grafische en digitale media
Afstudeerrichting: Multimediaproductie
Studieniveau: Professionele bachelor - HO
 
Studiegebied: Industriële wetenschappen en Technologie
Belangstellingsdomeinen: Techniek,
Schoolvakken SO: Grafische technieken, Informatica, Plastische opvoeding,
 
 
Klemtonen
 

Dit is een praktisch-technische opleiding met een wetenschappelijke onderbouw. Het is een mix van theorie, praktijk, projectwerk, individueel en groepswerk. Je wordt ondergedompeld in alle facetten van de grafische en digitale media: ontwerp, lay-out en vormgeving, druk- en web technologie, 3D-toepassingen en verpakkingen, marketing en communicatie.


Volgens de principes van design thinking zet je de gebruiker centraal en ontwerp je mediaproducten waaronder apps, websites, promotiecampagnes, brochures, posters, en verpakkingen. Via 3D-modelling, augmented en virtual reality stel je de prototypes voor aan de klant. Je leert de commerciële en financiële kant van een grafisch bedrijf doorgronden en hoe je zelf een zaak opstart.


Waar je ook van droomt binnen de grafische en digitale media, deze opleiding is dé springplank voor je carrière!


Afstudeerrichting Multimediaproductie:


Studenten Multimediaproductie beperken zich niet enkel tot het gebruik van de laatste nieuwe technologie, maar weten deze ook in een creatief design te plaatsen om een kant-en-klaar digitaal eindproduct te kunnen opleveren. Je creëert steeds in functie van de eindgebruiker of het doelpubliek.


Ofwel leer je krachtige audiovisuele content maken voor specifieke doelgroepen en via uiteenlopende kanalen: voor het grote publiek of corporate, over social media tot videoblogs. Je leert audio- en cameratechnieken, softwaretechnieken, productie-methoden en conceptontwikkeling.


Ofwel leg je focus op scripting en development, Internet of things, user experience en software engineering en word je expert in het programmeren van apps en websites met de nieuwste technologieën zoals extended reality.


Na een doorgedreven algemene grafische en multimediale basisopleiding in het eerste jaar kies je in het tweede semester voor het keuzetraject Audiovisual Design of New Media Development.  Info vind je onderaan de pagina.


Voor wie?


Je bent geboeid door websites, applicaties, smartphone, internet en computers. Je hebt een analytische geest. Je bent creatief, innovatief en oplossingsgericht. Je kan je werk plannen en organiseren en je werkt resultaatgericht. Je hebt een interesse voor innovatieve technologieën, en volgt trends op en bent bereid om constant bij te leren.
OF
Je bent gepassioneerd door video en audio. Je bent geïnteresseerd in storytelling en wil leren hoe je meespelende videocontent maakt. Of je bent geboeid door 2D en 3D animaties. Je houdt van werken in team, kan werken tegen deadlines en bent resultaatgericht.

 
Studiepunten
  180
 
Beroepsbeschrijving- en uitwegen
 

Als Bachelor in de grafische en digitale media word je klaargestoomd om een uitvoerende, leidinggevende en/of coördinerende functie in de grafische en digitale mediasector op te nemen. Deze functies kunnen van creatieve, technologische of productieve of bedrijfsorganisatorische aard zijn afhankelijk van je voorkeur.De Bachelor in de Grafische en Digitale Media kan instaan voor:  • de begeleiding van concept tot realisatie van een mediaproduct (magazine, boek, affiche, flyer, verpakking, website, app, 3D-animatie, VR-productie)

  • de kwaliteitscontroles van diverse grafische producten

  • de verkoop en marketing in de creatieve industrie en het maken van digitale marketing campagnes (facebook advertenties, Instagram posts)

  • de ontwikkeling van innovatieve producten, software, of Internet of things


Mogelijke beroepen zijn:  vormgever,  art director, illustrator, layouter, mobile designer, web designer, web developer, front-end developer, full-stack developer, CMS-developer, app designer, information architect, UI/UX designer, audiovisual creative, motion graphic artist, digital colourist, interactive designer, creative director, marketing assistent, project manager, online marketeer, social media manager, crossmedia consultant, accountmanager, prepress medewerker, support engineer, R&D innovator, productieverantwoordelijke.


Afgestudeerden vinden werk in alle takken van de grafische industrie: grafische productie-software- en toeleveringsbedrijven, reclamebureaus, communicatiebureaus, digital agencies en productiehuizen of kunnen zich vestigen als zelfstandige.


Hier een overzicht van mogelijke aansluitende beroepen uit de beroependatabase van onderwijskiezer. Er kunnen steeds nog andere mogelijkheden zijn. 
Klik op een beroep voor meer informatie.

 
Afstudeerrichtingen
 

De andere afstudeerrichtingen van Grafische en digitale media zijn:

    Grafische en digitale media : Crossmedia-ontwerp (Professionele bachelor - HO)
    Grafische en digitale media : Grafimediatechnologie (Professionele bachelor - HO)
    Grafische en digitale media : Media management en technologie (Professionele bachelor - HO)
 
Vervolgopleidingen
 
Na een professioneel gerichte bacheloropleiding kan je binnen het hoger onderwijs verder studeren in:
een bachelor-na-bacheloropleiding(Ba-na-Ba)
 

Een Ba-na-ba is een opleiding van 60 studiepunten. Het is in feite een voortgezette, gespecialiseerde (verbredend of verdiepend) opleiding. Je hoeft er geen leerkrediet voor in te zetten. De opleiding leidt tot een diploma. Een Ba-na-ba kan je niet volgen als basisdiploma. Je kan een Ba-na-ba starten als je een bachelor of masterdiploma hebt behaald. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per Ba-na-Ba

 
een postgraduaat
  De toelating tot een postgraduaat verschilt per opleiding. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per opleiding.
een schakelprogramma
  Via een schakelprogramma  kan je eventueel doorstromen naar een masteropleiding. De mogelijkheden hangen af van je vooropleiding,  EVC’s, EVK’s ... Contacteer de instellingen voor hoger onderwijs voor concrete informatie.
een specifieke lerarenopleiding
  Als je leraar wilt worden kan je een specifieke lerarenopleiding volgen.
Er zijn ook nog na- of bijscholingen
 
 
Instellingen
Arteveldehogeschool, Campus Mariakerke (22E)
    Industrieweg 232
9030 Mariakerke
 
Gegevens bijgewerkt tot 10-03-2021

 

Deze informatie komt van de website www.onderwijskiezer.be.
Heb je nog vragen, maak dan gebruik van het vragenformulier op de website.