Opleiding: Grafische en digitale media
Afstudeerrichting: Grafimediabeleid
Studieniveau: Professionele bachelor - HO
 
Studiegebied: Industriële wetenschappen en Technologie
Belangstellingsdomeinen: Techniek,
Schoolvakken SO: Grafische technieken, Informatica, Plastische opvoeding,
 
 
Klemtonen
 

Dit is een praktisch-technische opleiding met een wetenschappelijke onderbouw.
Het is een mix van theorie, praktijk, projectwerk, individueel en groepswerk.
Je wordt ondergedompeld in alle facetten van de grafische en digitale media: lay-out, grafische en digitale vormgeving, paginaopmaak, beeldverwerking, druktechnieken, webtechnologie, fotometrie, marketing, financieel en KMO-management.
Doorgaans verweven in de grafische vakken, zorgen toegepaste wiskunde, statistiek, fysica, chemie en informatica voor de nodige wetenschappelijke onderbouw.
Apps ontwikkelen, websites ontwerpen, advertenties vormgeven, foto\'s maken en bewerken, de commerciële en financiële kant van een grafisch bedrijf doorgronden of zelf een zaak opstarten? Waar je ook van droomt binnen de grafische en digitale media, deze opleiding is dé springplank voor je carrière!
Tijdens het verkennend eerste semester word je ondergedompeld in alle facetten van de grafische en digitale media, zodanig dat je in het 2e semester al een eerste keuze qua afstudeerrichting kan kiezen.


Afstudeerrichting Grafimediabeleid:
Ben je gepassioneerd door de impact van print- en multimedia op ons leven? Zoek je een gevarieerde afstudeerrichting die je klaarstoomt voor een job in de media- of grafische sector? Dan is grafimediabeleid ongetwijfeld iets voor jou.
Het is een ideale mix tussen creatief ondernemen, innovatieve communicatie en productkennis binnen de sector. Je kan kiezen uit twee verschillende trajecten: Crossmedia of Printmedia
Er worden keuzetrajecten georganiseerd. Info vind je onderaan de pagina.


Voor wie?


Je hebt een passie voor media en communicatie. Je bent creatief, innovatief en oplossingsgericht. Je kan je werk plannen en organiseren en je werkt resultaatgericht.


Je ziet graag het grote plaatje en bent zowel geïnteresseerd in technologie, als communicatie en ondernemerschap. Een grafische vooropleiding is niet vereist maar affiniteit met lay-out, visuele communicatie en vormgeving is meegenomen.

 
Studiepunten
  180
 
Beroepsbeschrijving- en uitwegen
 

Als Bachelor in de grafische en digitale media word je opgeleid om een uitvoerende, leidinggevende en/of coördinerende functie in de grafische en digitale mediasector op te nemen. Deze functies kunnen van creatieve, technologische of productieve of bedrijfsorganisatorische aard zijn afhankelijk van je voorkeur.De Bachelor in de Grafische en Digitale Media kan instaan voor:  • de begeleiding van concept tot realisatie van een mediaproduct (magazine, boek, affiche, flyer, verpakking, website, app, 3D-animatie, VR-productie)

  • de kwaliteitscontroles van diverse grafische producten

  • de verkoop en marketing in de creatieve industrie en het maken van digitale marketing campagnes (facebook advertenties, Instagram posts)

  • de ontwikkeling van innovatieve producten, software, of Internet of things


Mogelijke beroepen zijn:  vormgever,  art director, illustrator, layouter, mobile designer, web designer, web developer, front-end developer, full-stack developer, CMS-developer, app designer, information architect, UI/UX designer, audiovisual creative, motion graphic artist, digital colourist, interactive designer, creative director, marketing assistent, project manager, online marketeer, social media manager, crossmedia consultant, accountmanager, prepress medewerker, support engineer, R&D innovator, productieverantwoordelijke.


Afgestudeerden vinden werk in alle takken van de grafische industrie: grafische productie-software- en toeleveringsbedrijven, reclamebureaus, communicatiebureaus, digital agencies en productiehuizen of kunnen zich vestigen als zelfstandige.


Hier een overzicht van mogelijke aansluitende beroepen uit de beroependatabase van onderwijskiezer. Er kunnen steeds nog andere mogelijkheden zijn. 
Klik op een beroep voor meer informatie.

 
Afstudeerrichtingen
 

De andere afstudeerrichtingen van Grafische en digitale media zijn:

    Grafische en digitale media : Crossmedia-ontwerp (Professionele bachelor - HO)
    Grafische en digitale media : Grafimediatechnologie (Professionele bachelor - HO)
    Grafische en digitale media : Multimediaproductie (Professionele bachelor - HO)
 
Vervolgopleidingen
 
Na een professioneel gerichte bacheloropleiding kan je binnen het hoger onderwijs verder studeren in:
een bachelor-na-bacheloropleiding(Ba-na-Ba)
 
Er zijn geen Ba-na-Ba's binnen dit studiegebied. Er zijn waarschijnlijk andere Ba-na-Ba's waarin je mag starten. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per Ba-na-Ba.  
een postgraduaat
  De toelating tot een postgraduaat verschilt per opleiding. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per opleiding.
een schakelprogramma
  Via een schakelprogramma  kan je eventueel doorstromen naar een masteropleiding. De mogelijkheden hangen af van je vooropleiding,  EVC’s, EVK’s ... Contacteer de instellingen voor hoger onderwijs voor concrete informatie.
een specifieke lerarenopleiding
  Als je leraar wilt worden kan je een specifieke lerarenopleiding volgen.
Er zijn ook nog na- of bijscholingen
 
 
Instellingen
Arteveldehogeschool, Campus Mariakerke (22E)
    Industrieweg 232
9030 Mariakerke
 
Gegevens bijgewerkt tot 23-04-2020

 

Deze informatie komt van de website www.onderwijskiezer.be.
Heb je nog vragen, maak dan gebruik van het vragenformulier op de website.