Food Technology (E) - Master

 

Interuniversitair programma: UGent KU Leuven
The programme builds on the integrated expertise in research and education of KU Leuven and UGent in the field of food technology.
In the first year of the MSc programme, in-depth knowledge in food science, engineering and food engineering is obtained, in order to achieve a common base level between students of different backgrounds.
The first year is common to all participants.
The first semester is organised at UGent while the second semester is organised at KU Leuven.
The second year of the MSc programme provides a broad knowledge in food technology and in-depth understanding in either 'Postharvest or Food Preservation Engineering' (PFPE) or 'Food Science and Technology' (FST), depending on the major chosen.
The second year of the programme therefore consists of specific courses on each major (PFPE and FST), optional courses and dissertation research.
The major, the optional courses and the dissertation topic are chosen after completing the first year.
For the optional courses the student may choose among the courses of the other specialisation and the additional optional courses offered.
This enables the participants to compile a tailor-made study curriculum according to their individual needs and interests.
The specialisation 'Food Science and Technology' (FST) is organised at UGent, while the specialisation 'Postharvest and Food Preservation Engineering' (PFPE) is organised at KU Leuven.


Studiepunten

120

Food Technology (E) - Master

Interuniversitair programma: UGent KU Leuven
The programme builds on the integrated expertise in research and education of KU Leuven and UGent in the field of food technology.
In the first year of the MSc programme, in-depth knowledge in food science, engineering and food engineering is obtained, in order to achieve a common base level between students of different backgrounds.
The first year is common to all participants.
The first semester is organised at UGent while the second semester is organised at KU Leuven.
The second year of the MSc programme provides a broad knowledge in food technology and in-depth understanding in either 'Postharvest or Food Preservation Engineering' (PFPE) or 'Food Science and Technology' (FST), depending on the major chosen.
The second year of the programme therefore consists of specific courses on each major (PFPE and FST), optional courses and dissertation research.
The major, the optional courses and the dissertation topic are chosen after completing the first year.
For the optional courses the student may choose among the courses of the other specialisation and the additional optional courses offered.
This enables the participants to compile a tailor-made study curriculum according to their individual needs and interests.
The specialisation 'Food Science and Technology' (FST) is organised at UGent, while the specialisation 'Postharvest and Food Preservation Engineering' (PFPE) is organised at KU Leuven.


Studiepunten

120

Taal

TOELATINGSVOORWAARDEN

Het bezit van de graad van bachelor, verworven in een academische gerichte bacheloropleiding, geeft recht op een rechtstreekse toegang tot minstens één masteropleiding.
Andere manieren om van een bachelor door te stromen naar een master:

  • na een professioneel gerichte bacheloropleiding dient er een schakelprogramma te worden gevolgd. 
  • na een academische bacheloropleiding met een andere kwalificatie dient er eventueel een voorbereidingsprogramma te worden gevolgd.

Extra taalvoorwaarden voor internationale studenten

De onderwijsinstellingen kunnen het slagen in een examen in de onderwijstaal opleggen als toelatingseis voor houders van een buitenlands diploma.

Situering

Opleiding: Food Technology (E) 

Studieniveau: Master - HO

Specificatie: Master of Science

Studiegebied: Toegepaste biologische wetenschappen

Belangstellingsdomeinen: Exacte wetenschappen, Techniek,

Schoolvakken SO: Biologie, Biotechniek, Chemie, Voeding,

Vervolgopleidingen

Na een masteropleiding kan je, binnen het hoger onderwijs, verder studeren in:


een master-na-master

Volgende Ma-na-Ma's sluiten aan op Food Technology (E)


Eventueel zijn er nog andere mogelijkheden op basis van uw gevolgd studietraject. Raadpleeg de hogeschool voor meer informatie.


een postgraduaat

De toelating tot een postgraduaat verschilt per opleiding. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per opleiding.


een bachelor-na-bachelor

Verder studeren kan ook in een Ba-na-Ba. De toelatingsvoorwaarden kunnen verschillen per opleiding.


een specifieke lerarenopleiding

Als je leraar wilt worden kan je een specifieke lerarenopleiding volgen.


Er zijn ook nog na- of bijscholingen. Sommige studenten komen in aanmerking voor een doctoraat.

Instellingen

Naamsestraat 22  3000 Leuven
016 32 40 10    


Sint-Pietersnieuwstraat 33  9000 Gent
09 331 00 31    


Beroepsuitwegen

The objective is to offer a programme that takes the specific needs and approaches of developing countries into account.
The programme prepares graduates for various tasks, including teaching and research.
IUPFOOD alumni are mainly active in the following sectors:

  • academic institutions (as teaching and/or research staff)
  • research institutes (as research staff)
  • nongovernmental organisations (in different capacities)
  • governmental institutes (e.g. in research programmes, quality surveillance programmes or national nutritional programmes)
  • private industry (in particular jobs related to quality control)

Hier een overzicht van mogelijke aansluitende beroepen uit de beroependatabase van onderwijskiezer. 
Er kunnen steeds nog andere mogelijkheden zijn. 
Klik op een beroep voor meer informatie.

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Onderwijskwalificatie Master: Master of Science in Food Technology


Gegevens bijgewerkt tot 05-12-2017

Food Technology (E) - Master

Interuniversitair programma: UGent KU Leuven
The programme builds on the integrated expertise in research and education of KU Leuven and UGent in the field of food technology.
In the first year of the MSc programme, in-depth knowledge in food science, engineering and food engineering is obtained, in order to achieve a common base level between students of different backgrounds.
The first year is common to all participants.
The first semester is organised at UGent while the second semester is organised at KU Leuven.
The second year of the MSc programme provides a broad knowledge in food technology and in-depth understanding in either 'Postharvest or Food Preservation Engineering' (PFPE) or 'Food Science and Technology' (FST), depending on the major chosen.
The second year of the programme therefore consists of specific courses on each major (PFPE and FST), optional courses and dissertation research.
The major, the optional courses and the dissertation topic are chosen after completing the first year.
For the optional courses the student may choose among the courses of the other specialisation and the additional optional courses offered.
This enables the participants to compile a tailor-made study curriculum according to their individual needs and interests.
The specialisation 'Food Science and Technology' (FST) is organised at UGent, while the specialisation 'Postharvest and Food Preservation Engineering' (PFPE) is organised at KU Leuven.


Studiepunten

120

Taal

TOELATINGSVOORWAARDEN

Het bezit van de graad van bachelor, verworven in een academische gerichte bacheloropleiding, geeft recht op een rechtstreekse toegang tot minstens één masteropleiding.
Andere manieren om van een bachelor door te stromen naar een master:

  • na een professioneel gerichte bacheloropleiding dient er een schakelprogramma te worden gevolgd. 
  • na een academische bacheloropleiding met een andere kwalificatie dient er eventueel een voorbereidingsprogramma te worden gevolgd.

Extra taalvoorwaarden voor internationale studenten

De onderwijsinstellingen kunnen het slagen in een examen in de onderwijstaal opleggen als toelatingseis voor houders van een buitenlands diploma.

Situering

Opleiding: Food Technology (E) 

Studieniveau: Master - HO

Specificatie: Master of Science

Studiegebied: Toegepaste biologische wetenschappen

Belangstellingsdomeinen: Exacte wetenschappen, Techniek,

Schoolvakken SO: Biologie, Biotechniek, Chemie, Voeding,

Vervolgopleidingen

Na een masteropleiding kan je, binnen het hoger onderwijs, verder studeren in:


een master-na-master

Volgende Ma-na-Ma's sluiten aan op Food Technology (E)


Eventueel zijn er nog andere mogelijkheden op basis van uw gevolgd studietraject. Raadpleeg de hogeschool voor meer informatie.


een postgraduaat

De toelating tot een postgraduaat verschilt per opleiding. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per opleiding.


een bachelor-na-bachelor

Verder studeren kan ook in een Ba-na-Ba. De toelatingsvoorwaarden kunnen verschillen per opleiding.


een specifieke lerarenopleiding

Als je leraar wilt worden kan je een specifieke lerarenopleiding volgen.


Er zijn ook nog na- of bijscholingen. Sommige studenten komen in aanmerking voor een doctoraat.

Instellingen

Naamsestraat 22  3000 Leuven
016 32 40 10    


Sint-Pietersnieuwstraat 33  9000 Gent
09 331 00 31    


Beroepsuitwegen

The objective is to offer a programme that takes the specific needs and approaches of developing countries into account.
The programme prepares graduates for various tasks, including teaching and research.
IUPFOOD alumni are mainly active in the following sectors:

  • academic institutions (as teaching and/or research staff)
  • research institutes (as research staff)
  • nongovernmental organisations (in different capacities)
  • governmental institutes (e.g. in research programmes, quality surveillance programmes or national nutritional programmes)
  • private industry (in particular jobs related to quality control)

Hier een overzicht van mogelijke aansluitende beroepen uit de beroependatabase van onderwijskiezer. 
Er kunnen steeds nog andere mogelijkheden zijn. 
Klik op een beroep voor meer informatie.

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Onderwijskwalificatie Master: Master of Science in Food Technology


Gegevens bijgewerkt tot 05-12-2017