Bio-ingenieurswetenschappen Levensmiddelentechnologie - Master

 

KU Leuven
De levensmiddelentechnologie is een toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met de productie, samenstelling, kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen.
Zij integreert basisdisciplines zoals chemie, microbiologie en procestechnologie en past deze toe op de transformatie van land bouwgrondstoffen tot voedings middelen.
De levensmiddelentechnoloog ondersteunt de productie van levensmiddelen die op het vlak van convenience, organoleptiek en gezondheidsaspecten aan de verwachtingen van de consument voldoen, en ontwikkelt en verbetert voedingsproducten en de bijbehorende productiemethoden.
Alle bewerkingsstappen die ons voedsel ondergaat na de primaire productie (landbouw) vallen onder het vakgebied van de levensmiddelentechnologie, die aldus een brugfunctie vervult tussen de landbouwkunde en de voedings- en dieetkunde. 


Studiepunten

120

Bio-ingenieurswetenschappen Levensmiddelentechnologie - Master

 

KU Leuven
De levensmiddelentechnologie is een toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met de productie, samenstelling, kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen.
Zij integreert basisdisciplines zoals chemie, microbiologie en procestechnologie en past deze toe op de transformatie van land bouwgrondstoffen tot voedings middelen.
De levensmiddelentechnoloog ondersteunt de productie van levensmiddelen die op het vlak van convenience, organoleptiek en gezondheidsaspecten aan de verwachtingen van de consument voldoen, en ontwikkelt en verbetert voedingsproducten en de bijbehorende productiemethoden.
Alle bewerkingsstappen die ons voedsel ondergaat na de primaire productie (landbouw) vallen onder het vakgebied van de levensmiddelentechnologie, die aldus een brugfunctie vervult tussen de landbouwkunde en de voedings- en dieetkunde. 


Studiepunten

120

Taal

TOELATINGSVOORWAARDEN

Het bezit van de graad van bachelor, verworven in een academische gerichte bacheloropleiding, geeft recht op een rechtstreekse toegang tot minstens één masteropleiding.
Andere manieren om van een bachelor door te stromen naar een master:

  • na een professioneel gerichte bacheloropleiding dient er een schakelprogramma te worden gevolgd. 
  • na een academische bacheloropleiding met een andere kwalificatie dient er eventueel een voorbereidingsprogramma te worden gevolgd.

Extra taalvoorwaarden voor internationale studenten

De onderwijsinstellingen kunnen het slagen in een examen in de onderwijstaal opleggen als toelatingseis voor houders van een buitenlands diploma.
Meer info vind u bij de organiserende onderwijsinstellingen en onder het tabblaadje 'International students'.

Situering

Opleiding: Bio-ingenieurswetenschappen Levensmiddelentechnologie 

Studieniveau: Master - HO

Specificatie: Master of Science

Studiegebied: Toegepaste biologische wetenschappen

Belangstellingsdomeinen: Exacte wetenschappen, Techniek, Wiskunde-cijferwerk,

Schoolvakken SO: Biologie, Biotechniek, Chemie, Fysica, Landbouw, Natuurwetenschappen, Voeding, Wiskunde,

Vervolgopleidingen

Na een masteropleiding kan je, binnen het hoger onderwijs, verder studeren in:


een master-na-master

Volgende Ma-na-Ma's sluiten aan op Bio-ingenieurswetenschappen Levensmiddelentechnologie




Eventueel zijn er nog andere mogelijkheden op basis van uw gevolgd studietraject. Raadpleeg de hogeschool voor meer informatie.


een postgraduaat

De toelating tot een postgraduaat verschilt per opleiding. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per opleiding.


een bachelor-na-bachelor

Verder studeren kan ook in een Ba-na-Ba. De toelatingsvoorwaarden kunnen verschillen per opleiding.


een specifieke lerarenopleiding

Als je leraar wilt worden kan je een specifieke lerarenopleiding volgen.


Er zijn ook nog na- of bijscholingen. Sommige studenten komen in aanmerking voor een doctoraat.

Instellingen

    
Naamsestraat 22  3000 Leuven
016 32 40 10    


Beroepsuitwegen

Als master in de bio-ingenieurswetenschappen:
levensmiddelentechnologie ligt een leidinggevende functie bij de productie, verwerking en kwaliteitscontrole van levensmiddelen in de
voedingsindustrie binnen je mogelijkheden.
Je kunt ook aan de slag in andere takken van de bio-industrie of in de chemische of farmaceutische industrie, in onderwijs- en onderzoeksinstellingen, bij de overheid (bv. Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid) of als consultant en kwaliteitsauditor.

Hier een overzicht van mogelijke aansluitende beroepen uit de beroependatabase van onderwijskiezer.
Er kunnen steeds nog andere mogelijkheden zijn. 
Klik op een beroep voor meer informatie.

Mogelijke beroepen

Bio- ingenieur
Onderzoeker exacte wetenschappen
Verantwoordelijke laboratorium

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.


Higher education in Flanders: general information

Language admission requirements for higher education in Dutch

Dutch language levels explained

Language requirements


Instelling Taalniveau ITNA CNaVT Staats-
examen
Certificaat CVO Eigen Succesvol
KU Leuven Vantage (B2)

Gegevens bijgewerkt tot 05-12-2017

Bio-ingenieurswetenschappen Levensmiddelentechnologie - Master

 

KU Leuven
De levensmiddelentechnologie is een toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met de productie, samenstelling, kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen.
Zij integreert basisdisciplines zoals chemie, microbiologie en procestechnologie en past deze toe op de transformatie van land bouwgrondstoffen tot voedings middelen.
De levensmiddelentechnoloog ondersteunt de productie van levensmiddelen die op het vlak van convenience, organoleptiek en gezondheidsaspecten aan de verwachtingen van de consument voldoen, en ontwikkelt en verbetert voedingsproducten en de bijbehorende productiemethoden.
Alle bewerkingsstappen die ons voedsel ondergaat na de primaire productie (landbouw) vallen onder het vakgebied van de levensmiddelentechnologie, die aldus een brugfunctie vervult tussen de landbouwkunde en de voedings- en dieetkunde. 


Studiepunten

120

Taal

TOELATINGSVOORWAARDEN

Het bezit van de graad van bachelor, verworven in een academische gerichte bacheloropleiding, geeft recht op een rechtstreekse toegang tot minstens één masteropleiding.
Andere manieren om van een bachelor door te stromen naar een master:

  • na een professioneel gerichte bacheloropleiding dient er een schakelprogramma te worden gevolgd. 
  • na een academische bacheloropleiding met een andere kwalificatie dient er eventueel een voorbereidingsprogramma te worden gevolgd.

Extra taalvoorwaarden voor internationale studenten

De onderwijsinstellingen kunnen het slagen in een examen in de onderwijstaal opleggen als toelatingseis voor houders van een buitenlands diploma.
Meer info vind u bij de organiserende onderwijsinstellingen en onder het tabblaadje 'International students'.

Situering

Opleiding: Bio-ingenieurswetenschappen Levensmiddelentechnologie 

Studieniveau: Master - HO

Specificatie: Master of Science

Studiegebied: Toegepaste biologische wetenschappen

Belangstellingsdomeinen: Exacte wetenschappen, Techniek, Wiskunde-cijferwerk,

Schoolvakken SO: Biologie, Biotechniek, Chemie, Fysica, Landbouw, Natuurwetenschappen, Voeding, Wiskunde,

Vervolgopleidingen

Na een masteropleiding kan je, binnen het hoger onderwijs, verder studeren in:


een master-na-master

Volgende Ma-na-Ma's sluiten aan op Bio-ingenieurswetenschappen Levensmiddelentechnologie




Eventueel zijn er nog andere mogelijkheden op basis van uw gevolgd studietraject. Raadpleeg de hogeschool voor meer informatie.


een postgraduaat

De toelating tot een postgraduaat verschilt per opleiding. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden per opleiding.


een bachelor-na-bachelor

Verder studeren kan ook in een Ba-na-Ba. De toelatingsvoorwaarden kunnen verschillen per opleiding.


een specifieke lerarenopleiding

Als je leraar wilt worden kan je een specifieke lerarenopleiding volgen.


Er zijn ook nog na- of bijscholingen. Sommige studenten komen in aanmerking voor een doctoraat.

Instellingen

    
Naamsestraat 22  3000 Leuven
016 32 40 10    


Beroepsuitwegen

Als master in de bio-ingenieurswetenschappen:
levensmiddelentechnologie ligt een leidinggevende functie bij de productie, verwerking en kwaliteitscontrole van levensmiddelen in de
voedingsindustrie binnen je mogelijkheden.
Je kunt ook aan de slag in andere takken van de bio-industrie of in de chemische of farmaceutische industrie, in onderwijs- en onderzoeksinstellingen, bij de overheid (bv. Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid) of als consultant en kwaliteitsauditor.

Hier een overzicht van mogelijke aansluitende beroepen uit de beroependatabase van onderwijskiezer.
Er kunnen steeds nog andere mogelijkheden zijn. 
Klik op een beroep voor meer informatie.

Mogelijke beroepen

Bio- ingenieur
Onderzoeker exacte wetenschappen
Verantwoordelijke laboratorium

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.


Higher education in Flanders: general information

Language admission requirements for higher education in Dutch

Dutch language levels explained

Language requirements


Instelling Taalniveau ITNA CNaVT Staats-
examen
Certificaat CVO Eigen Succesvol
KU Leuven Vantage (B2)

Gegevens bijgewerkt tot 05-12-2017