17-04-2024 - AL VAN DE SAMENLEVINGSDIENST GEHOORD?

De Samenlevingsdienst biedt een productieve pauze voor leerlingen die nog wat tijd en ruimte nodig hebben voordat ze een definitieve studie- of jobkeuze maken, voor degenen die schoolbanken even helemaal beu zijn en voor iedereen die op zoek is naar een tussenjaaractiviteit met maatschappelijke meerwaarde.

Tijdens hun Samenlevingsdienst engageren jongeren zich een halfjaar voltijds voor een maatschappelijk project. In combinatie met vormingen in groep ontdekken ze zo meer over wie ze zijn en wat ze willen.

  • Ze zetten zich drie tot vier dagen per week in voor een zelfgekozen gastorganisatie
  • en komen om de twee weken samen met geëngageerde leeftijdsgenoten voor vormingen rond maatschappelijke thema's, persoonlijke ontwikkeling en oriëntatie
  • zo geven ze hun zelfvertrouwen een boost, doen ze wat werkervaring op en zoeken ze welke job of opleiding hen op het lijf is geschreven.

Het Platform voor de Samenlevingsdienst organiseert een online infosessie op woensdag 17 april om 14u. Alle professionals die jongvolwassenen begeleiden aan het einde van hun middelbare schoolloopbaan zijn welkom!

Organisator: Samenlevingsdienst
Locatie: online
Tijdstip: 14.00 uur
    17-04-2024 17-04-2024 40 Event: AL VAN DE SAMENLEVINGSDIENST GEHOORD? online Samenlevingsdienst true DD/MM/YYYY

sluit venster