Brouwer van alcoholische dranken (M/V/X)

Wat is, wat doet een brouwer van alcoholische dranken?

Je produceert op ambachtelijke wijze levensmiddelen op basis van gisting bijv. wijn, bier, cider en kaas. 
Je zorgt voor de bereiding van de nodige grondstof en andere ingrediënten.
Je verzorgt en bewaakt de verschillende stadia in de productiecyclus. Hoie doe je dat? Door bv. stalen te nemen en de temperatuur te controleren.
Je staat in voor de afwerking van de producten, bijv. rijpen en filtreren, en de verpakking.
Soms heb je de leiding over een ploeg.

 

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Brouwer van alcoholische dranken te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

Secundair volwassenenonderwijs




VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

           

Beroepssector


 

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Oenoloog

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Microbrouwer

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Wijnbouwer

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Zytholoog

VKS - Beroepskwalificatie niveau 7: Brouwmeester

 

Wil je meer weten?



Interessante links

VDAB - Beroepenfilm: Brouwmeester

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Oenoloog

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Microbrouwer

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Wijnbouwer

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Zytholoog

VKS - Beroepskwalificatie niveau 7: Brouwmeester

 

Brouwer van alcoholische dranken (M/V/X)

Wat is, wat doet een Brouwer van alcoholische dranken?

Je produceert op ambachtelijke wijze levensmiddelen op basis van gisting bijv. wijn, bier, cider en kaas. 
Je zorgt voor de bereiding van de nodige grondstof en andere ingrediënten.
Je verzorgt en bewaakt de verschillende stadia in de productiecyclus. Hoie doe je dat? Door bv. stalen te nemen en de temperatuur te controleren.
Je staat in voor de afwerking van de producten, bijv. rijpen en filtreren, en de verpakking.
Soms heb je de leiding over een ploeg.


 

Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Brouwer van alcoholische dranken te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

Secundair volwassenenonderwijs




VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

           

Beroepssector


 

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Oenoloog

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Microbrouwer

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Wijnbouwer

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Zytholoog

VKS - Beroepskwalificatie niveau 7: Brouwmeester

 

Wil je meer weten?



Interessante links

VDAB - Beroepenfilm: Brouwmeester

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Oenoloog

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Microbrouwer

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Wijnbouwer

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Zytholoog

VKS - Beroepskwalificatie niveau 7: Brouwmeester